Επίκαιρο όσο ποτέ και αναγκαίο παραμένει σήμερα το αίτημα για εθνική και κοινωνική απελευθέρωση και πραγματική δημοκρατία, αναφέρει σε κείμενό του για την 45η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης.

«Από την μεγάλη ΕΑΜική αντιστασιακή εποποιία και το ’73 στην ηρωική εξέγερση του Πολυτεχνείου έως τις μεγαλειώδεις αντιμνημονιακές κινητοποιήσεις και το νικηφόρο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015, ένα κοινό νήμα διαπερνούσε τους αγώνες του λαού και της νεολαίας. Αυτό το κοινό νήμα σφράγιζαν τα μεγάλα αιτήματα ενάντια στην κατοχή της χώρας, την ξενοδουλία, την κοινωνική αδικία και εκμετάλλευση και την ανελευθερία. Ένα κοινό νήμα για εθνική και κοινωνική απελευθέρωση και πραγματική δημοκρατία ήταν το μεγάλο αίτημα και ο διακαής πόθος όλων των ηρωικών αγωνιστικών στιγμών ενός πολύπαθου και βασανισμένου λαού» αναφέρει στο κείμενό του ο κ. Λαφαζάνης συμπληρώνοντας πως «στο μεγάλο γνωστό σύνθημα του Πολυτεχνείου για Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία, Εθνική Ανεξαρτησία, αν προσθέσουμε και την Προστασία στην πρώτη κατοικία και λαϊκή περιουσία, τότε θα έχουμε τους μεγάλους επίκαιρους ανατρεπτικούς στόχους για να μπορέσει να ανασάνει σήμερα ο τόπος και να αποκτήσει ξανά ελπίδα και μέλλον ο ελληνικός λαός και η νεολαία».

Στη συνέχεια, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, κάνει λόγο για «αδικαίωτους αγώνες» του λαού και της νεολαίας για «απάνθρωπες μαζικές διώξεις αγωνιστών» τονίζοντας πως «η ηρωική εξέγερση του Πολυτεχνείου, παρά την πτώση της χούντας, έμεινε η ίδια και τα απελευθερωτικά αιτήματά της χωρίς δικαίωση, ενώ αρκετοί πρωταγωνιστές της την εξαργύρωσαν στο χρηματιστήριο της εξουσίας, της ανέλιξης και του συστήματος».

Επιτίθεται στην κυβέρνηση λέγοντας πως οι αντιμνημονιακοί αγώνες και το δημοψήφισμα του 2015 προδόθηκαν, κάνοντας λόγο για «μεταλλαγμένο ΣΥΡΙΖΑ» και τονίζει πως «μπορούμε και τώρα να νικήσουμε. Αρκεί να πολεμήσουμε τον ραγιαδισμό και τον δωσιλογισμό και την λιποψυχία μέσα μας, μέσα στην κοινωνία μας και σε όσους ηγούνται των προσπαθειών μας».

Τέλος, κλείνει με το σύνθημα πως «τα 45 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου ας εμπνεύσουν όλους εμάς και τον λαό μας. Ο αγώνας συνεχίζεται!».

Ο κ. Λαφαζάνης έδωσε το «παρών» με το μπλοκ της ΛΑ.Ε στην πορεία του Πολυτεχνείου στην Αθήνα, ενώ νωρίτερα, πολυμελής αντιπροσωπεία με επικεφαλής τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας Γιάννη Δούκα, Δημήτρη Κοντό, Αντώνη Νταβανέλο και Χρήστο Τουλιάτο κατέθεσε στεφάνι στο Πολυτεχνείο.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.