«Ενημέρωσα τον κ. Ρομπάι για τις μεγάλες, επίμονες και επίπονες προσπάθειες του ελληνικού λαού για να ανακτήσουμε τη χαμένη αξιοπιστία και να φανούμε συνεπείς» τόνισε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, τον οποίο χαρακτήρισε «αποδεδειγμένο φίλο της Ελλάδας».

«Έδωσα έμφαση στην ανάγκη να υπάρξει έγκαιρη αποδέσμευση της επόμενης δόσης που θα κατευθυνθεί κυρίως στο εσωτερικό της χώρας για την ενίσχυση της ρευστότητας» πρόσθεσε ο κ. Σαμαράς, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στη χθεσινή απόφαση της ΕΚΤ και του κ. Ντράγκι για το πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων κρατών από τη δευτερογενή αγορά. «Το σχέδιό μας γίνεται πιο εφικτό μετά την απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας» σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι «η ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας είναι εξαιρετικά κρίσιμης σημασίας για να πετύχει η Ελλάδα».

«Οι αντοχές του κόσμου έχουν φτάσει στα όριά τους και οι θυσίες σιγά σιγά πιάνουν τόπο» σημείωσε ο κ. Σαμαράς, ο οποίος έκανε εκτενή αναφορά στο «διευρημένο σχέδιο αποκρατικοποιήσεων». Παράλληλα ο πρωθυπουργός στη συνομιλία του με τον κ. Ρομπάϊ στάθηκε στο ζήτημα δηλώσεων στο εξωτερικό «που δημιουργούν αβεβαιότητα. Αυτό αλλάζει αισθητά τις τελευταίες ημέρες, καθώς αναγνωρίζονται οι προσπάθειες του ελληνικού λαού».

Ο κ. Σαμαράς παράλληλα επέμεινε στην πολύ μεγάλη συρρίκνωση της οικονομίας και τις εκρηκτικές διαστάσεις της ανεργίας, ιδιαίτερα για τους νέους. «Πολιτική μας είναι η ανακοπή της ύφεσης και η εξάλειψη της ανεργίας».

Τέλος, ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι «έθεσα το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης ώστε οι ευρωπαϊκές χώρες να δέχονται τους λαθρομετανάστες όταν αυτοί συλλαμβάνονται, καθώς είναι εξαιρετικής σημασίας το γεγονός ότι τα σύνορα της Ελλάδας είναι και σύνορα Ευρώπης».