Τη στήριξη του ΚΚΕ στους μικροομολογιούχους «που στην πλειοψηφία τους είναι μικροκαταθέτες οι οποίοι επέλεξαν τα κρατικά ομόλογα ως μέσο αποταμίευσης», διατύπωσε η γενική γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, η οποία συναντήθηκε σήμερα το απόγευμα στον Περισσό με τους εκπροσώπους του Συλλόγου Φυσικών Προσώπων Ομολογιούχων Ελληνικού Δημοσίου.

Για τους μικροομολογιούχους, για τοποθετήσεις φυσικών προσώπων σε ομόλογα του ελληνικού δημοσίου μέχρι 100.000 ευρώ, το ΚΚΕ απαιτεί να καλυφθεί ότι τους «κούρεψαν», να αποκατασταθεί δηλαδή το κεφάλαιο της κατάθεσης και σε αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσει τις νομοθετικές παρεμβάσεις του στη Βουλή και θα στηρίξει σχετικές αγωνιστικές πρωτοβουλίες.

Στη συνάντηση ο πρόεδρος του Συλλόγου, Ι. Μαρινόπουλος, ενημέρωσε την κ. Παπαρήγα για τα προβλήματα των ομολογιούχων, τονίζοντας ότι «στην πράξη έγινε βίαιη δήμευση περιουσιακών στοιχείων φυσικών προσώπων που τα είχαν εμπιστευτεί στη χώρα τους» και διατύπωσε ορισμένες προτάσεις για την αποκατάσταση των ζημιών με τη διαδικασία δανείου μέσω του τραπεζικού συστήματος.

Το ΚΚΕ εκτιμά ότι στην πραγματικότητα, το «κούρεμα» αυτών των κρατικών ομολόγων αποτελεί αναδιανομή των πενιχρών αποταμιεύσεων λαϊκών στρωμάτων προς όφελος των ομίλων, που είναι και οι μοναδικοί ωφελημένοι από το κρατικό χρέος, που τόσο ως δανειστές κέρδισαν δεκάδες δισ. ευρώ όλο το προηγούμενο διάστημα όσο και ως μοναδικοί τελικοί ωφελημένοι από τους πακτωλούς χρηματοδότησης και φοροαπαλλαγών που δημιούργησαν το κρατικό χρέος.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.