«Ο κ. Τσίπρας επιστρέφει στον τόπο των εξαγγελιών, στη Θεσσαλονίκη, για να δώσει υποσχέσεις που ούτε κοστολόγησε, ούτε έχει τη δυνατότητα να υλοποιήσει. Η ακατάσχετη παροχολογία είναι επικίνδυνη για τη χώρα», δήλωσε η Μαρία Σπυράκη στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών στην Πειραιώς.

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ αναφέρθηκε αναλυτικά σε τέσσερις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στην περσινή του επίσκεψη στη ΔΕΘ, που αφορούσαν το ρυθμό ανάπτυξης, την πορεία των επενδύσεων, τον αριθμό των συμβασιούχων και τη ρύθμιση των κόκκινων δανείων, τονίζοντας ότι η πραγματικότητα τελικά ήταν διαφορετική.

«Αυτό είναι μόνο ένα δείγμα των εξαγγελιών του πρωθυπουργού στο παρελθόν που έρχονται σε προφανή σύγκρουση με την πραγματικότητα», συμπλήρωσε, ενώ απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο ο κ. Τσίπρας να εξαγγείλει φοροελαφρύνσεις δήλωσε: «Είναι προφανές ότι ο πρωθυπουργός, ό,τι και να εξαγγείλει, με όποιο ορίζοντα, ουδεμία σημασία έχει. Ο κ. Τσίπρας φεύγει και η ΝΔ θα εφαρμόσει το πρόγραμμά της την επομένη των εκλογών».

«Η κυβέρνηση βάζει σε κίνδυνο με την ακατάσχετη παροχολογία την πορεία της χώρας», επανέλαβε μετά από σχετική ερώτηση υπογραμμίζοντας πως «το δικό μας πρόγραμμα είναι κοστολογημένο στη λεπτομέρειά του».

Επιπλέον αναφερόμενη στις σημερινές επιθέσεις του Ρουβίκωνα μίλησε για οργανωμένη συμμορία που εξευτελίζει τη χώρα και προσέθεσε: «Η ευθύνη για τη δραστηριότητα του Ρουβίκωνα βαρύνει την κυβέρνηση».