Για απαράδεκτους χαρακτηρισμούς περί «χαριστικής μεταβίβασης» στο θέμα της Αγροτικής Τράπεζας, τους οποίους επιστρέφει στον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, κάνει λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.

«Όλα τα έγγραφα που ζήτησε ο κ. Τσίπρας για την υπόθεση της Αγροτικής Τράπεζας θα του δοθούν άμεσα. Τα περί “χαριστικής μεταβίβασης” της Τράπεζας που αναφέρει είναι απαράδεκτα, όπως απαράδεκτοι και οι σχετικοί χαρακτηρισμοί, που του επιστρέφονται» είπε ο κ. Κεδίκογλου.

«Η υπόθεση της Α.Τ.Ε είναι αποτέλεσμα της έλλειψης βιωσιμότητας της. Υπενθυμίζουμε ότι με την τελευταία ρύθμιση οι θέσεις εργασίας της Τράπεζας εξασφαλίστηκαν πλήρως και ότι οι αγροτικές γαίες δεν κινδυνεύουν και θα ρυθμιστούν με νόμο. Οι δε θυγατρικές της επιχειρήσεις περιέρχονται στο Ταμείο Αξιοποίησης Περιουσίας του Ελληνικού Δημοσίου.

Άλλωστε τώρα, μετά την επανακεφαλαιοποίηση τους με εγγύηση του δημοσίου, όλες οι τράπεζες θα συμμετέχουν ενεργά στην αγροτική ανάπτυξη, που είναι προτεραιότητα της κυβέρνησης.

Τα υπόλοιπα θα απαντηθούν ασφαλώς στη Βουλή. Εκεί θα φανεί ποιοι ασκούν πολιτική υπέρ του δημοσίου συμφέροντος και ποιοι δημαγωγούν και υπηρετούν άλλα συμφέροντα» προσέθεσε.