«Οκτώ μήνες μετά τη μεγάλη καταστροφή, που κόστισε τη ζωή δεκάδων ανθρώπων και κατέστρεψε λαϊκές περιουσίες, ο λαός της περιοχής εξακολουθεί να ζει με τον φόβο και την αγωνία και να παραμένει απροστάτευτος απέναντι στα έντονα καιρικά φαινόμενα» αναφέρει σε ανακοίνωση του ΚΚΕ για τις χθεσινές πλημμύρες στη Μάνδρα Αττικής.

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και η Περιφερειακή Διοίκηση είναι εκτεθειμένες, γιατί κανένα από τα αντιπλημμυρικά έργα δεν έχει καν ξεκινήσει. Αλλά και γιατί τα αντιπλημμυρικά έργα, που εγκρίθηκαν, σε καμιά περίπτωση δεν καλύπτουν τις συνολικές ανάγκες για την προστασία της περιοχής» προστίθεται στην ανακοίνωση,

Και καταλήγοντας, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ, το ΚΚΕ αναφέρει: «Η ανάπτυξη, την οποία διαφήμισαν στους κατοίκους της περιοχής με διάφορες φιέστες όλο το προηγούμενο διάστημα δεν έχει ως προτεραιότητα τις λαϊκές ανάγκες, αλλά μόνο τα κέρδη του κεφαλαίου. Εδώ και τώρα να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα, μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας και άλλα, ιδιαίτερα στις περιοχές με εντοπισμένο πρόβλημα, για την ουσιαστική προστασία της ζωής του λαού».