Αποδοκιμασία για τις επιθέσεις κατά των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, διατυπώνει, σε ανακοίνωσή της η Ένωση Κεντρώων, σημειώνοντας ότι τάσσεται «κατά της βίας όσο δικαιολογημένη και αν είναι η οργή του κόσμου».

«Η βία είναι ανεπίτρεπτη» αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ένωσης και προστίθεται: «Η κυβέρνηση πήγε και υπέγραψε μια συμφωνία χωρίς Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, χωρίς την άδεια της Βουλής, μια συμφωνία που συν τω χρόνω θα βλέπουμε πόσο ζημιώνει τη χώρα. Όσο ο λαός βάζει το χέρι εις τον τύπον των ήλων και καταλαβαίνει τι υπέγραψε ο κ. Κοτζιάς, τόσο ο θυμός του θα μεγαλώνει».

«Η κυβέρνηση παρουσίαζε τις υψηλές της προσδοκίες για τη ρύθμιση του χρέους. Όμως αποδεικνύεται ότι ονομαστική μείωση του χρέους δεν πρόκειται να γίνει, απλώς διευκολύνεται η Ελλάδα στην πληρωμή μεσοπρόθεσμων ομολόγων, γιατί έγινε αποδεκτό από όλους ότι χωρίς ανάπτυξη και χωρίς επενδύσεις θα υπήρχε κίνδυνος να σημειωθεί άμεσα πιστωτικό γεγονός, δηλαδή νέος γύρος πτώχευσης».

Αυτό αναφέρει, σε ανακοίνωσή της, η ένωση Κεντρώων όπως μετέδωσε το ΑΠΕ και σημειώνει: «Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η επόμενη πενταετία είναι πενταετία μεταρρυθμίσεων και μόνο αυτές μαζί με την ανάπτυξη μπορούν να δώσουν πνοή στην οικονομία και όχι τα ψέματα και οι υποσχέσεις για παροχές των κ.κ. Τσίπρα και Μητσοτάκη».