Παππάς: Ο κ. Μητσοτάκης αναιρεί την πολιτική που έχει υπηρετήσει και ο πατέρας του

«Αυτές είναι οι τελευταίες παραστάσεις μιας ακροδεξιάς που έκανε καριέρα πάνω στο Μακεδονικό»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
11:32
14/06/2018
Παππάς: Ο κ. Μητσοτάκης αναιρεί την πολιτική που έχει υπηρετήσει και ο πατέρας του
22
loading

Βέλη εναντίον του Κυριακού Μητσοτάκη με αφορμή τη συμφωνία Ελλάδας και ΠΓΔΜ στο θέμα της ονοματοδοσίας της γειτονικής χώρας, εξαπέλυσε με τηλεοπτικές του δηλώσεις ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς. Όπως χαρακτηριστικά είπε, «ο κ. Μητσοτάκης αναιρεί την πολιτική που έχει υπηρετήσει και ο πατέρας του και όλοι οι παλιότεροι πολιτικοί, που προσπάθησαν να δώσουν λύση στο ζήτημα».

Μιλώντας στο κανάλι «Ε», ο υπουργός ΨΗΠΤΕ πρόσθεσε ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι πιθανό σήμερα να καταθέσει πρόταση μομφής εναντίον της πολιτικής που άσκησε και ο πατέρας του και αυτή η κίνηση δικαιώνει την ανατροπή Μητσοτάκη από τον Αντώνη Σαμαρά. Ο κ. Παππάς και κάλεσε τον κόσμο που κατεβαίνει στα συλλαλητήρια να ενημερωθεί για τη στάση των παλιότερων κομμάτων, με πολιτικές που εμπεριείχαν το «erga omnes», τη μη αλλαγή των συνόρων, τη συνταγματική ονομασία κλπ, «να θυμηθούν αυτοί που ακολουθούν την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας» συνέχισε ο υπουργός ΨΗΠΤΕ, «ότι η συγκεκριμένη πολιτική εγκαταλείπεται με τρόπο θεσμικά εντυπωσιακό».

Επίσης, ο Ν. Παππάς χαρακτήρισε ατόπημα τη χθεσινή επίθεση από τη Νέα Δημοκρατία στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, και την κάλυψη της αθλιότητας Σαμαρά, λέγοντας ότι ο κ. Παυλόπουλος γνωρίζει και τους κανόνες ευγενείας και το Σύνταγμα. «Αυτές είναι οι τελευταίες παραστάσεις μιας ακροδεξιάς που έκανε καριέρα πάνω στο Μακεδονικό ζήτημα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για τον Αντώνη Σαμαρά, ανέφερε ότι εκείνος και η ομάδα του «έχει συνειδητά ζημιώσει τη χώρα και δεν έχει υπηρετήσει τα εθνικά της συμφέροντα». Πρόσθεσε επίσης ότι ο πρώην πρωθυπουργός έχει ιστορικές ευθύνες, έχοντας ανατρέψει κυβέρνηση για αυτό το ζήτημα. Επίσης, ήταν πρωθυπουργός με τον κ. Βενιζέλο υπουργό, ο οποίος τάσσονταν ανοιχτά υπέρ της διπλής ονομασίας, σημείωσε ο υπουργός ΨΗΠΤΕ. Ο Ν. Παππάς είπε επίσης, ότι εάν η Νέα Δημοκρατία δεν υπηρετούσε ακροδεξιές πολιτικές αλλά περισσότερο της κεντροδεξιάς παράταξής της τα πράγματα θα ήταν καλύτερα και πρόσθεσε ότι το ζήτημα της γλώσσας έχει κλείσει με την ελληνική υπογραφή από το 1977.

Σχετικά με τη συμφωνία και το όνομα Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ χαρακτήρισε δικλείδα ασφαλείας ότι η Ελλάδα θα κυρώσει τελευταία τη συμφωνία, έχοντας τον τελικό λόγο για το εάν έχουν τηρηθεί τα συμφωνηθέντα, και αυτό είναι το κλειδί το οποίο κερδήθηκε στη διαπραγμάτευση, είπε ο κ. Παππάς. «Δεν έχουμε κανένα λόγο να φοβηθούμε τον βόρειο γείτονά μας, εμείς είμαστε ο ισχυρός παίκτης και οφείλουμε να σκεφτούμε ψύχραιμα» συνέχισε ο υπουργός ΨΗΠΤΕ, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος στην Ελλάδα. Επίσης, ανέφερε ότι στη Βουλή θα υπάρξουν πλειοψηφίες που θα εκπλήξουν εχθρούς και φίλους.

Αναφορικά με τη στάση της Νέας Δημοκρατίας, ο Ν. Παππάς είπε ότι δεν νομίζει ότι η αξιωματική αντιπολίτευση φιλοδοξεί να ρίξει την κυβέρνηση και προέβλεψε ότι η συζήτηση στη Βουλή (σ.σ. μετά από μια πρόταση μομφής) θα είναι παρά πολύ ενδιαφέρουσα. «Ο λαός θα μάθει από πρώτο χέρι τι έχουν κάνει οι προηγούμενες κυβερνήσεις και ο κ. Μητσοτάκης θα έρθει προ των ευθυνών του» υπογράμμισε ο υπουργός ΨΗΠΤΕ. Ο Ν. Παππάς χαρακτήρισε συμπαγή την κυβερνητική πλειοψηφία και δεδομένο το γεγονός ότι θα υπάρξουν δυνάμεις με ευρύτατη πλειοψηφία γύρω από τη λύση. Σχολίασε ως θετική τη στάση πολλών στελεχών του Κινήματος Αλλαγής, ενώ ερωτώμενος για τη στάση του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας Α. Γεωργιάδη, τον χαρακτήρισε ακραίο. Ας μας πει ο κ. Γεωργιάδης τι έχει αναθεωρήσει από τις εποχές που ήταν «πρωτοπαλλίκαρο» του κ. Καρατζαφέρη στο ΛΑΟΣ, σχολίασε ο Ν. Παππάς, προσθέτοντας ότι δεν έχει αλλάξει τίποτα από τότε και το γεγονός ότι είναι σημαίνων στέλεχος στη Νέα Δημοκρατία σήμερα, λέει πολλά γιατί αυτές έχουν γίνει ιδέες και της ηγεσίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

 

Για τον Πάνο Καμμένο σημείωσε ότι «έχει μπέσα, με καθαρές θέσεις τις οποίες δεν τις έκρυψε ποτέ». Συνεχίζοντας ο υπουργός ΨΗΠΤΕ είπε ότι ο κ. Καμμένος έχει το σθένος να λέει ότι πολλά από τα στοιχεία της συμφωνίας τα έχει υπηρετήσει στο παρελθόν ως μέλος της Νέας Δημοκρατίας, και το «erga omnes» κλπ ήταν πυλώνες που είχαν μπει και από τον κ. Καραμανλή στο Βουκουρέστι, σημείωσε ο υπουργός ΨΗΠΤΕ. Επίσης, είπε ότι εάν η αξιωματική αντιπολίτευση ήταν συνεπής με τις πολιτικές της, η Ελλάδα θα έστελνε διεθνώς μηνύματα πολιτικής ωριμότητας συνολικά.

«Η Ελλάδα πολλαπλασιάζει την αξιοπιστία της»

Ο Ν. Παππάς είπε ότι η Νέα Δημοκρατία, λογικά δεν θα τολμήσει να καταθέσει πρόταση μομφής πριν την ολοκλήρωση της σημερινής ψηφοφορίας για τα προαπαιτούμενα. Απαντώντας για τα μέτρα που περιλαμβάνονται στα προαπαιτούμενα, (αντικειμενικές αξίες, φορολογία, ΕΝΦΙΑ κλπ) σημείωσε ότι υπάρχουν συγκεκριμένες τάξεις που έχουν υπέρμετρα πληρώσει φορολογικές επιβαρύνσεις και αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να αλλάξει με στοχευμένες φοροελαφρύνσεις.

«Ο κ. Μητσοτάκης είναι υπέρ των απολύσεων στο Δημόσιο, είναι κατά της αύξησης του κατώτατου μισθού και κατά της ανασυγκρότησης των Συλλογικών Διαπραγματεύσεων», είπε ο κ. Παππάς, προσθέτοντας ότι όλα αυτά θα επιβάλλονταν στη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και αυτό είναι που ενοχλεί τον κ. Μητσοτάκη, καθώς δεν υπάρχει το χρέος πια ως μοχλός πίεσης με το ευρωπαϊκό μαξιλάρι και που μπορούμε να ασκήσουμε πολιτική με περισσότερους βαθμούς ελευθερίας.

«Η Ελλάδα βρίσκεται στα τελευταία μέτρα και θα ήταν λάθος να αφήσει υπονοούμενα ότι θα παρεκλίνει από αυτά που έχουν συμφωνηθεί», τόνισε ο υπουργός ΨΗΠΤΕ. Πρόσθεσε ότι τα μεσοπρόθεσμα μέτρα εξαρτώνται από την μακροοικονομική πορεία της οικονομίας και οι προοπτικές δείχνουν καλές, κάτι που θα δώσει στη χώρα ισχυρά βέλη στη φαρέτρα της για άσκηση πολιτικών μετά το τέλος του προγράμματος.

Μιλώντας για το χρέος επισήμανε ότι έχουν ξεκινήσει ήδη τα πρώτα κομμάτια της αναδιάρθρωσης και οι τελικές ρυθμίσεις θα περιλαμβάνουν μέτρα τα οποία η κυβέρνηση έχει ζητήσει εδώ και καιρό, αναμένοντας καλά νέα. «Η Ελλάδα πολλαπλασιάζει την αξιοπιστία της σε πολλαπλά επίπεδα, είναι μία χώρα που έχει σταθεροποιήσει την περιοχή και εγγυάται την ομαλότητα και για τους γείτονές της» σχολίασε ο υπουργός ΨΗΠΤΕ αναφορικά και με το τι συμβαίνει σε άλλες χώρες της Ευρώπης αυτό τον καιρό

«Η ελληνική τηλεόραση θα μπει σε μια ρυθμισμένη εποχή»

Τέλος, μιλώντας για τις τηλεοπτικές άδειες, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ είπε ότι αναμένει τη Δευτέρα το ΕΣΡ να εκδώσει την τελική του απόφαση και σύντομα να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες. Δήλωσε αισιόδοξος ότι δεν θα υπάρξουν προβλήματα και με την απόφαση του ΣτΕ, και έτσι «θα μπει η ελληνική τηλεόραση σε μια ρυθμισμένη εποχή, με καθαρούς κανόνες και αυστηρό πλαίσιο για την ποιότητα του παραγόμενου προγράμματος» σχολίασε. Επίσης, κάλεσε τα κανάλια να αξιοποιήσουν το πλαίσιο κινήτρων για την οπτικοακουστική παραγωγή, καθώς η χώρα διαθέτει αξιόλογους ανθρώπους στον χώρο που μπορούν να κάνουν πάρα πολλά και να προβάλλουν τη χώρα διεθνώς, σχολίασε κλείνοντας.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

22
σχόλια
 1. avatar Leo1

  Αυτό που όλοι συμφωνούμε είναι ότι το ονοματολογικό έπρεπε κάποια στιγμή να λυθεί. Τουρκία, , Αλβανία, Σερβία, Βουλγαρία μέχρι και Ρωσία και Κίνα είχαν το κορακίσιο μάτι τους στραμμένο προς τα Σκόπια. Ιδιαίτερα οι Τούρκοι εμπλέκονται ενεργά από χρόνια στα πολιτικά δρώμενα αυτής της χώρας. Έτσι η χώρα μοιάζει με καζάνι που βράζει που αν σκάσει (διαμελισμός της χώρας) θα μας τσουρουφλίσει κι εμάς. Άρα θέλουμε την σταθερότητα. Καλά ήταν να μην υπήρχε στην ονομασία καθόλου ο όρος Μακεδονία. Όταν όμως οι σημερινοί τριαντάρηδες πολίτες της χώρας αυτής (με υπαιτιότητα παλαιότερων κυβερνήσεών μας) γαλουχήθηκαν από μωρά σαν Μακεδόνες που ζουν στη Μακεδονία άντε τώρα να τους πείσεις να δεχθούν να λέγονται διαφορετικά! Άρα ένας συμβιβασμός κι από τις δυο χώρες ήταν επιβεβλημένος. Ο Τσίπρας έκανε αυτό που εκφράζανε και επιδίωκαν και τα υπόλοιπα κόμματα επί δεκαετίες. Την σύνθετη ονομασία, σαν λύση. Τώρα, γιατί τρώγεται με τα ρούχα της η ΝΔ... Η Ελλάδα των 11 εκατομμυρίων δεν έχει τίποτα να φοβηθεί από μόλις 2 εκατομμύρια Σκοπιανούς. Ούτε η ιστορία αλλάζει, ούτε τα σύνορα, ούτε η περηφάνια μας. Ο παγκόσμιος τύπος επικροτεί αυτή την εξέλιξη. Όλοι λάθος κάνουν; Έχω την εντύπωση ότι... όλοι χωράμε στα ταλαιπωρημένα Βαλκάνια και η καλή γειτνίαση των λαών είναι προϋπόθεση για την ευημερία αυτών.

 2. avatar ΧΟ ΧΟ ΧΟ ΧΟ

  Μα τι κραξιμο ειναι αυτο που τρως [...].

 3. avatar Marios2

  Τους από κει θα τους λένε Μακεδόνες και τους από δω [...] που σας ψηφισανε.

 4. avatar ΝΧ

  Εσενα πάντως άπλυτε μπολσεβικε δεν σε βλέπω να προλαβαίνει το ελικόπτερο.

 5. avatar Βρήκατε αυτήν την καραμέλα

  στον ΣΥΡΙΖΑ για ακροδεξιούς και νομίζετε ότι ο κόσμος προτιμά τις ακροαριστερές σας ενέργειες?

 6. avatar Σκοπια

  Ευκαιρια να διορθωσει πατερα και αδερφη!!!εκτος και ειδε τις συγκεντωσεις και το γυρισε!

 7. avatar ΚΑΛΟΓΡΕΖΑ

  παρατε τις μπουρθες ρε σαχλαμαρα...............................
  ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΤΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΚΡΙΜΙΖΗΣ???????????//
  Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΕ ΣΥΧΑΘΗΚΕ. ΠΟΣΟ ΠΑΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΟΡΙΦΟΡΙΣΚΟΣ???????????????????

 8. avatar SER 30

  ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΚΑΝΕΤΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΕ ΚΑΘΕ ΤΙ ΔΕΞΙΟ ΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΧΕΤΕ ΑΝΑΙΡΕΣΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΠΕΡΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΩΝ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΩΝ ΠΑΠΠΟΥ ΠΡΟΣ ΠΑΠΠΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΕΝΟΧΛΕΙ Η ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΠΟΨΗ ΓΝΩΜΗ ΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΓΙΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ . ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ Η ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ? ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ . ΕΣΥ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΠΩΣ Ο ΔΙΚΟΣ ΣΟΥ ΠΑΤΕΡΑΣ ΚΑΜΑΡΩΝΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ ΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΙΟΥ ΤΟΥ Η Ο ΙΔΙΟΣ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΟ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΟ ΤΟΥ ΠΟΥ ΤΟΝ ΔΙΟΡΙΣΕ . ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΕ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΔΑΚΡΥΑ ΚΛΑΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΘΕ ΕΠΕΤΕΙΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΜΑΙΜΟΥΔΙΑΡΙΚΟ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΟ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΣΜΙΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΠΛΑΚΑ ΚΡΥΩΣΑΜΕ ΔΑΚΡΥΣΑΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΓΕΛΙΑ .

 9. avatar Teodman

  Ψάξε να βρεις συνενόχους Παπατζή παππά

 10. avatar Mica76

  Δεν έχει καθόλου άδικο.

 11. avatar skier

  Και τι ξέρεις εσύ για την πολιτική Μητσοτάκη το 90 εσυ και ο Τσίπρας καραμέλες τρώγατε τότε και οι δικοί σας τον φώναζαν προδότη για αυτό το μπεκή

 12. avatar Ωχ!

  Τι λεβεντοπαιδο είναι αυτός ο τύπος ρε! Θα μας κάνει όλους να συνταχθουμε με τον Κουλη; Ποιος του είπε αυτού του αριστεροφασίστα ότι όλοι οι πατριώτες είναι ακροδεξιοί; Δεν τελειώνει επιτέλους αυτά τα τσιτάτα του μίσους ο πανίβλαξ τα σφιγμένα χείλια και τη γροθιά ψηλά (γιατί άραγε, ετοιμάζουν τη δικτατορία του προλεταριατου);
  +==+εκ της 5ης ολομέλειας του ΚΚΕ

 13. avatar Καστοριά

  Επιτέλους κάποιος το είπε !!!!!ολοι πρέπει να ενημερώσετε τον ελληνικό λαό για το τι είχαν παραχωρήσει οι προηγούμενες κυβερνήσεις κ ότι ήμασταν πολυ κοντά στο να προσφύγουν τα σκοπιά για το εμπάργκο της Ελλάδος στην ένταξη στο ΝΑΤΟ κ να πάρουν σκέτο το ονόμα Μακεδονία αφού το έχουν αναγνωρίσει 142 κράτη κ μάλιστα τα ποιο ισχυρά .παλι τα λάθοι ΝΔ ΠΑΣΟΚ μας οδήγησαν σε αδιέξοδο όπως στα οικονομικά

 14. avatar Πατρικιος

  Ρε μακακες. Από τη μια κράζετε την οικογενειοκρατία του Μητσοτακέικου και από την άλλη επικαλειστε στον γέρο Μητσοτάκη? ΝΠΔΒ

 15. avatar Άπαξ προδότης, πάντα προδότης… Γιώργος Καρατζαφέρης

  Ο εμπαθής Σαμαράς και τα εξαπτέρυγά του σέρνουν σε ακρότητες τον άβουλο Κυριάκο. Αφού έριξε με προδοσία τη Ν.Δ. την κυβέρνηση που τον έκανε υπουργό εξωτερικών, τώρα θέλει να πάρει τη ρεβάνς από το γιό του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Έκανε μέτωπο με τον ακροδεξιό Σκοπιανό Ιβάνωφ κατά της συμφωνίας!

  1. avatar Αχαχαχαχαχα

   εχετε μεγαλη πλακα. Οι οπαδοι του Καραντζαφυρερ που πηρατε στο κομμα τον Μιχο απο την ΧΑ να λετε τους αλλους ακροδεξιους

 16. avatar babis o flu

  Που είναι το κακό; Οι καταστάσεις άλλαξαν. Οι ιδέες και οι απόψεις το ίδιο.

 17. avatar α παπα παπα

  επειδή εχεις τις ιδεοληψίες του πατέρα σου γιατί είσαι ανίκανος να τις αποβάλλεις, πρέπει και οι άλλοι να είναι σαν τα μούτρα σου;

 18. avatar ΜαΜ

  - Μα άν δεν είχε Αναιρέσει τις [...] Διορισμών Στο Δημόσιο ,
  Δεν θα τον Ψήφιζα .

 19. avatar Αλ Τσίμπλας

  Είδατε πόσο απλό ήταν το "μακεδονικό"; Απλά χρειαζόταν να τα δώσουμε όλα για να τελειώνουμε. Πως δεν το είχατε σκεφτεί τόσα χρόνια!

 20. avatar Adiafthorospromitheas1

  Δεν πάμε καλά!!!Επειδή ο πατέρας μας έκανε η είχε μια άποψη αυτο δεσμεύει κι εμάς??Τι λέτε ρε

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει