Με το βλέμμα στραμμένο στο πολιτικό σκηνικό της Ελλάδας και τις εκλογές της Κυριακής είναι ο Τύπος στη Βουλγαρία, που αφιερώνει τα πρωτοσέλιδά του στη χώρα μας.

Τα βουλγαρικά ΜΜΕ αφιερώνουν εκτενή ρεπορτάζ και αναλύσεις με θέμα τις προεκλογικές εκστρατείες των κομμάτων και παρουσιάζουν την εκλογική αναμέτρηση ως ιδιόμορφη «μονομαχία» μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Τύπος κάνει λόγο για αναμέτρηση η έκβαση της οποίας θα έχει κρίσιμη, όπως χαρακτηρίζεται, σημασία για τις περαιτέρω εξελίξεις τόσο για ίδια την Ελλάδα, όσο και για την ΕΕ, κατά τις εκτιμήσεις των Βούλγαρων αναλυτών.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα βουλγαρικά ΜΜΕ δίνουν στις εκδηλώσεις των πολιτικών ηγεσιών για την παρουσίαση των προγραμμάτων της εκάστοτε παράταξης.

Τα βουλγαρικά ΜΜΕ, μετά τις αναφορές στην πρόταση του Αντώνη Σαμαρά για κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, στο πρόγραμμα των 18 σημείων του κόμματος, στη διακαναλική συνέντευξη του και στην πρωτοβουλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου για συγκρότηση κυβέρνησης συνευθύνης, σήμερα ενημερώνουν λεπτομερώς για την κυβερνητική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για αντικατάσταση του μνημονίου με Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης και για τους υπόλοιπους κύριους άξονες της ομιλίας του προέδρου του στη χθεσινή προεκλογική συγκέντρωση.

«Ο Ολάντ απείλησε…ευγενικά την Αθήνα» (Ντιούμα),, «Η κα Μέρκελ προειδοποίησε, ότι η Γερμανία δεν είναι σε θέση να σώσει μόνη της την ευρωζώνη» (Σεγκά)», «Οι τράπεζες θα χάσουν 375 δισεκατομμύρια στην περίπτωση διάλυσης της ευρωζώνης» (24 Ώρες), «Οι κεντρικές τράπεζες της Ομάδας των 20 ετοιμάζουν συντονισμένη επιχείρηση μετά τις εκλογές στην Ελλάδα (Ντνέβνικ) είναι μερικοί χαρακτηριστικοί τίτλοι του σημερινού Τύπου.