Ιδιαιτέρως καυστική ήταν η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μανταλένα Παπαδοπούλου, αναφερόμενη στις δηλώσεις του αντιπροέδρου της Τουρκίας εναντίον του Έλληνα πρωθυπουργού, σχετικά με την αποφυλάκιση των Τούρκων αξιωματικών.

«Πρόκειται για απαράδεκτες δηλώσεις και απορρίπτονται ως τέτοιες. Δείχνουν ότι δεν κατανοούν την αξία του κράτους δικαίου με το καθεστώς το οποίο έχουν και εντάσσονται στο προεκλογικό αγώνα που διεξάγεται στην Τουρκία» δήλωσε η κα Παπαδοπούλου, σε δηλώσεις της στον τηλεοπτικό σταθμό “Νέο Κανάλι”.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που Τούρκος αξιωματούχος αναφέρεται στο θέμα. Και ο Ερντογάν στο πρόσφατο παρελθόν αναφέρθηκε σε υποτιθέμενη συμφωνία με τον Έλληνα Πρωθυπουργό και το Μαξίμου είχε απαντήσει πως στην Ελλάδα υπάρχει κράτος δικαίου και δημοκρατία και όχι σουλτάνος» σημείωσε.

Ερωτηθείσα για τα νέα συλλαλητήρια που διοργανώνονται για το ονοματολογικό απάντησε ότι τα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία «εξέφρασαν τον αγνό πατριωτισμό των Ελλήνων» και επεσήμανε ότι «είναι ακομμάτιστα και πρέπει να παραμείνουν ακομμάτιστα, να μην καπελωθούν από κανέναν, από κανένα κόμμα και να μην υποτιμηθούν», όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ επανέλαβε τη θέση του κόμματος για συμμετοχή στα συλλαλητήρια, σύμφωνα με αυτό που υπαγορεύει η συνείδηση του καθενός. «Σε προσωπικό επίπεδο συμμετείχα σε προηγούμενο συλλαλητήριο και θα συμμετέχω ξανά» είπε η κ. Παπαδοπούλου.

Η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ χαρακτήρισε τη στάση της ηγεσίας της ΝΔ για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων «απόλυτα υποκριτική», για να προσθέσει ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «δεν έχει διατυπώσει ακόμη ξεκάθαρη θέση» και ότι «κρύβεται πίσω από ορισμένους βουλευτές, οι οποίοι τάσσονται ενάντια στην παραχώρηση του ονόματος “Μακεδονία”, αλλά αποτελούν μειοψηφία στην αξιωματική αντιπολίτευση».

«Η ΝΔ επεδίωξε να προσδώσει χαρακτήρα αντικυβερνητικής διαδήλωσης στα προηγούμενα συλλαλητήρια, ελπίζουμε να μην επιχειρήσει να τα καπηλευτεί ξανά» ανέφερε η κ. Παπαδοπούλου.

Η Μ. Παπαδοπούλου δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο ζήτημα της άδειας που ζητά ο Δ. Κουφοντίνας, λέγοντας ότι δεν θα κρίνει το θέμα νομικά, αλλά καθαρά πολιτικά. «Είναι ένας άνθρωπος αμετανόητος για τις εγκληματικές του ενέργειες, που καταδίκαζε σε ολόκληρη τη ζωή του το κράτος και τώρα ζητά από τους νόμους του ίδιου κράτους να του επιτρέψουν να πάρει άδεια» κατέληξε.