Για προειλημμένη απόφαση που υπαγορεύτηκε από τις προεκλογικές σκοπιμότητες του ΚΚΕ εδώ και μία εβδομάδα, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της, η υπουργός Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Άννα Διαμαντοπούλου, σχολιάζοντας τη σημερινή απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), να προχωρήσει τελικά στη 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση από απόψε τα μεσάνυχτα.

Η υπουργός αναφέρει ότι με δεδομένη την απόφαση της ΠΝΟ να προχωρήσει η απεργία δεν ισχύει τίποτα από όσα είχαν συμφωνηθεί με τους συνδικαλιστές της ΠΝΟ και προσθέτει ότι κάποιοι, με την αμετακίνητη εμμονή τους, ακύρωσαν τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης διά των τριών υπουργών.

«Οι απεργίες της ΠΝΟ έχουν μία ιδιαιτερότητα, καθώς η ζημιά στο δημόσιο συμφέρον και το κοινωνικό σύνολο προκαλείται άμα τη ανακοινώσει και όχι τόσο κατά τη διάρκειά τους», δηλώνει η κ. Διαμαντοπούλου και υπογραμμίζει ότι όλα τα άλυτα επί δεκαετίες θέματα που αφορούν την ελληνική ναυτιλία, θα πρέπει να τεθούν αμέσως μετά τις εκλογές επί τάπητος και να αποτελέσουν το πραγματικό αντικείμενο απροσχημάτιστου διαλόγου.

«Ως αρμόδια υπουργός είμαι έτοιμη, όσο με αφορά, να εφαρμόσω την όποια απόφαση της κυβέρνησης ακόμα και την ύστατη στιγμή», τονίζει η υπουργός.