Εκτός Νέας Δημοκρατίας τέθηκε ο Ευάγγελος Αντώναρος με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ύστερα από τις αναφορές που έκανε ο άλλοτε κυβερνητικός εκπρόσωπος σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης με αφορμή την υπόθεση Novartis.

Με επανειλημμένες σκληρές παρεμβάσεις του, ο κ. Αντώναρος ζητούσε την αποπομπή του αντιπροέδρου της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη. Στην τελευταία του ανάρτηση μάλιστα τον χαρακτήριζε ως «σεξιστή μουσαφιραίο δοτό αντιπρόεδρο».

Στη λιτή ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας, αναφέρονταν τα εξής: «Με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ο κ. Ευάγγελος Αντώναρος τίθεται εκτός Κόμματος».

Πηγές της ΝΔ λίγο αργότερα ανέφεραν πως όπως έχει εξ’ αρχής πει δημόσια ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιθυμεί να χυθεί άπλετο φως στη συγκεκριμένη υπόθεση χωρίς κουκούλες. «Με αυτό το δεδομένο, είναι αδιανόητο κάποια στελέχη του κόμματος, την ώρα που είναι εμφανές ότι η κυβέρνηση κατασκευάζει κατηγορητήρια, να παίζουν προσωπικά παιχνίδια, αμφισβητώντας ακόμη και το τεκμήριο της αθωότητας», συνέχιζαν.

Από την πλευρά του πάντως ο κ. Αντώναρος, σε δήλωσή του που ακολούθησε, έκανε λόγο για «αντικαταστατική διαγραφή», τονίζοντας πως «συνεπώς είναι άκυρη, εφ’ όσον δεν τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες».

Αναλυτικά η δήλωσή του:

«Η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη στην οποία ανήκω από την εποχή του Κωνσταντίνου Καραμανλή συνεχώς και αδιάλειπτα και (στην οποία) θα συνεχίσω φυσικά να ανήκω έχει αρχές, αξίες, κώδικες συμπεριφοράς και καταστατικές διατάξεις.

«Αυτές σήμερα παραβιάσθηκαν κατάφωρα. Πληροφορήθηκα με έκπληξή μου από δημοσιογράφους και τα μέσα ενημέρωσης ότι με απόφαση του κ. Μητσοτάκη “τίθεμαι” εκτός κόμματος. Η απόφαση αυτή είναι αντικαταστατική και συνεπώς άκυρη, εφ’ όσον δεν τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Αναμένω από τον κ. Μητσοτάκη που ευαγγελιζόταν νέα ήθη να ζητήσει την άμεση σύγκληση των αρμοδίων οργάνων του κόμματος καθώς και να καταθέσει πλήρως δικαιολογημένο σχετικό αίτημα. Επίσης τον καλώ να δώσει οδηγίες για την άμεση διακοπή των διαρροών με συκοφαντικό περιεχόμενο που διακινούνται από εντεταλμένα κομματικά στελέχη σε βάρος μου στα μέσα ενημέρωσης και κοινωνικής δικτύωσης.

Άλλωστε η ιστορία μου και η μεγάλη διαδρομή μου στη παράταξη και στα κυβερνητικά της σχήματα είναι γνωστές. Και δεν επιτρέπω σε κανένα και φυσικά ούτε και στον κ. Μητσοτάκη να τις θέτει σε οποιασδήποτε μορφής αμφισβήτηση – με κανένα πρόσχημα και για κανένα ευκαιριακό σχεδιασμό. Όλοι γνωριζόμαστε καλά σ αυτόν τον τόπο. Θα επανέλθω όταν ενημερωθώ για τη στάση του κ. Μητσοτάκη».

Πριν από λίγες μόλις ώρες, ο κ. Αντώναρος έγραψε στον λογαριασμό του: «Καληνύχτα! Κι αύριο μέρα είναι! Προβλέπω μάλιστα πολύ ενδιαφέρουσα!»…

Η ανάρτηση Αντώναρου στο Facebook που… ξεχείλισε το ποτήρι

Με αφορμή την υπόθεση της Novartis, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή είχε γράψει στον λογαριασμό στο Facebook:

«Ο σεξιστής εκ της τάξεως των μουσαφιραίων προερχόμενος (για λίγο ακόμη διάστημα) δοτός αντιπρόεδρος αποδεικνύει με τη συμπεριφορά του κάθε μέρα που περνάει ότι δυσκολεύεται να ενταχθεί στον χώρο της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης.

Η ψυχραιμία σε δύσκολες περιστάσεις ειναι μεγάλη αλλά σπάνια αρετή. Και συνήθως οι περισσότεροι τα κάνουν θάλασσα οταν προσπαθούν να παίξουν ρόλους μεγαλύτερους από το μπόι τους…

Εδώ όλοι κρίνονται. Κι η μέρα της κρίσης πλησιάζει ειδικά όταν με τη συμπεριφορά τους “λεκιάζουν” την εικόνα μιας μεγάλης παράταξης. Είμαι βέβαιος ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης που ξέρω ότι ενημερώνεται πλήρως θα πάρει σύντομα πρωτοβουλίες.

Άλλωστε ένας αντιπρόεδρος, ο Κωστής Χατζηδάκης, είναι υπεραρκετός».

anto

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.