Το Φόρουμ για την Ελλάδα που ίδρυσε η Ντόρα Μπακογιάννη συνεχίζει να εργάζεται και να καταθέτει την άποψη του για θέματα της επικαιρότητας. Σήμερα έβγαλε ανακοίνωση με τίτλο «Τα παιχνίδια κερδοσκοπίας με το ψωμί & η απελευθέρωση της αγοράς αρτοποιίας».

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση του: «στην πραγματικότητα, υπάρχουν και περιθώρια μείωσης των τιμών αν η κυβέρνηση προχωρήσει σε μια ουσιαστική απελευθέρωση της αγοράς αρτοποιίας. Αντί να ψάχνει μάταια για κερδοσκόπους και άλλα “φαντάσματα” καλόν θα ήταν να συμμαζέψει πρώτα τα του οίκου της. Είναι η ίδια η κυβέρνηση που με τις ενέργειές της και τις (μη) αποφάσεις της εμποδίζει την πτώση των τιμών, θέτοντας φραγμούς στο πραγματικό άνοιγμα της αγοράς αρτοποιίας και την ενίσχυση του ανταγωνισμού στον κλάδο, σύμφωνα μάλιστα και με τις επιταγές της Ε.Ε.».

Συνεχίζει λέγοντας: «Η πρόταση του Forum για την Ελλάδα είναι απλή: άρση κάθε φραγμού και “τεχνητού νομοθετικού εμποδίου” για την άσκηση πάσης φύσεως επιχειρηματικής δραστηριότητας στον χώρο της αρτοποιίας.
Ο ρόλος του κράτους να περιορισθεί στον έλεγχο της αγοράς κυρίως σε θέματα που άπτονται των αρχών Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων καθώς και Υγιεινής και Ασφάλειας στον χώρο Εργασίας».

«Δεν μπορούμε να ανεχθούμε άλλο τις συντεχνιακές λογικές του χθες. Χρειαζόμαστε, σήμερα, θαρραλέες και τολμηρές πολιτικές που να λαμβάνονται με γνώμονα το συμφέρον όλων των πολιτών και όχι των ολίγων. Χρειαζόμαστε πολιτικές “κοινής λογικής” με σαφή στόχευση στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας και τον εξορθολογισμό των αγορών. Και σίγουρα κάτι τέτοιο δεν μπορεί να επιτευχθεί με στρεβλώσεις της αγοράς και “προστατευμένα” επαγγέλματα», καταλήγει η ανακοίνωση του Φόρουμ.