Προτεραιότητα της κυβέρνησης πρέπει να είναι η υιοθέτηση ενός σχεδίου Μάρσαλ, τονίζει η Δημοκρατική Συμμαχία, σχολιάζοντας τις σημερινές δηλώσεις του πρωθυπουργού.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Δ. Ζαφειριάδης, αφού επεσήμανε ότι η ανάταξη της ελληνικής οικονομίας και η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης απαιτούν, μαζί με τη δημοσιονομική εξυγίανση και τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, την άμεση εφαρμογή αναπτυξιακών πολιτικών, ανέφερε ότι δεν αρκούν πλέον οι προθέσεις και ότι χρειάζονται πράξεις.

«Η κυβέρνηση Παπαδήμου πρέπει να θέσει ως άμεση προτεραιότητά της την υιοθέτηση από τους εταίρους μας ενός μικρού σχεδίου Μάρσαλ, όπως έχει προτείνει από τον Ιούνιο η Δημοκρατική Συμμαχία, που θα προβλέπει την προκαταβολή πόρων από το επόμενο πακέτο, την επανεπένδυση μέρους των εσόδων από το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και την ανακατανομή των αδιάθετων χρημάτων από τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό», συμπλήρωσε και έθεσε ως προϋπόθεση για να βρουν δουλειά οι άνεργοι, να υλοποιηθούν πρωτοβουλίες που μπορούν να προσελκύσουν νέες επενδύσεις.