Ένα βίντεο από το «επεισόδιο» που σημειώθηκε σε μειονοτικό σχολείο της Κομοτηνής έφερε στη δημοσιότητα ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ, στο οποίο καταγράφεται το αίτημα του τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να μιλήσει στο συγκεντρωμένο πλήθος αλλά και η αμηχανία του υφυπουργού Εξωτερικών, Γιάννη Αμανατίδη, που τον συνόδευε.

Ο κ. Ερντογάν ζήτησε να μιλήσει από μικροφώνου στο συγκεντρωμένο πλήθος και όχι μόνο σε μαθητές στην αίθουσα διδασκαλίας, όπως είχε σχεδιαστεί αρχικά. «Σας περιμένουν δύο τμήματα παιδιών για να μιλήσετε στα παιδιά που κάνουν μάθημα», ακούγεται να λέει στον τούρκο πρόεδρο ο κ. Αμανατίδης.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας όμως επιμένει και ζητά να μάθει αν υπάρχει μικροφωνική εγκατάσταση για να απευθυνθεί στο πλήθος. «Κύριε πρόεδρε είναι αυτό που είχαμε συμφωνήσει και για λόγους ασφαλείας. Αν θέλετε να κάνετε χαιρετισμό μπορείτε από τα μικρόφωνα του σχολείου που υπάρχουν μέσα», απαντά ο αμήχανος κ. Αμανατίδης.

Τελικά, με τον κ. Ερντογάν να επιμένει, ο Γιάννης Αμανατίδης κάνει δεκτό το αίτημά του και να σχολιάζει: «Απλώς θα με αφήσετε και εμένα να πω δύο λόγια».