Ο Γ. Καρατζαφέρης μετά την σύσκεψη που είχε με στελέχη του κόμματος τόνισε ότι «η Ελλάδα βρίσκεται σε κίνδυνο αυτούς τους δύο μήνες» βάζοντας θέμα παραμονής του στην κυβέρνηση αν δεν υπάρχει συντονισμός κι αν οι υπουργοί οι προερχόμενοι από το ΠΑΣΟΚ πράττουν χωρίς την σύμφωνη γνώμη των άλλων κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου.

Μάλιστα έθεσε επί τάπητος το νομοσχέδιο για τα ναρκωτικά αλλά και το θέμα της αποσυμφόρησης των φυλακών εξαπολύοντας επίθεση κατά του Μ. Παπαϊωάννου λέγοντας ευθέως ότι δημιουργεί συνειδητά προβλήματα στην κυβέρνηση Παπαδήμου.

«Πρέπει να εξετάσει ο πρωθυπουργός εάν οι πρακτικές αυτές του κ. Παπαϊωάννου, συνάδουν με το πνεύμα της κυβερνήσεως, το οποίο συναποφασίσαμε την ημέρα εκείνη του Νοεμβρίου, που με δική μας πρωτοβουλία προτείναμε τον κ. Λουκά Παπαδήμο ως Πρωθυπουργό.

Υπήρχαν και άλλες λύσεις και άλλες προτάσεις και άλλες σκέψεις, τις οποίες αγνόησε ο κ. Παπαϊωάννου. Δεν είμαι σίγουρος ότι το έκανε μόνος του.

Πιστεύω ότι είχε την ενθάρρυνση, με στόχο και μόνο να καθορίσει και να προσδιορίσει τα αντανακλαστικά των άλλων δύο κομμάτων. Εισέπραξε χθες την αποχώρηση από την Βουλή, των δύο εκ των τριών κομμάτων που συμμετέχουν στη κυβέρνηση, ενώ βρήκε στήριξη στην Αριστερά.

Ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός έχει αναλάβει μεγάλο φορτίο να διεκπεραιώσει αρκεί να μην προκαλείται. Για εμάς αποτελούν πρόκληση όλες αυτές οι πρωτοβουλίες Παπαϊωάννου, όπως η αποποινικοποίηση της χρήσης αλλά και της εμπορίας των ναρκωτικών».

Συνεχίζοντας τόνισε πως «θα σώσουμε την πατρίδα από την οικονομική πίεση. Δεν θα την αφήσουμε όμως να καταστραφεί από τον μεγάλο αριθμό των λαθρομεταναστών.

Αν συνεχιστούν οι αδέσποτες και οι εκτός πολιτικής συμφωνίας των υπολοίπων κομμάτων, πρωτοβουλίες, σαν αυτές που ανέφερα, τότε σαφώς ο ΛΑΟΣ δεν έχει κανένα λόγο να παραμείνει στην κυβέρνηση. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν θα συνεχίσω να στηρίζω τον κ. Λ. Παπαδήμο».

Ας σημειωθεί ότι ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ τάχθηκε υπέρ ενός ανασχηματισμού ενώ απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων για τις σχέσεις με τον Α.Σαμαρά ο Γ. Καρατζεφέρης απάντησε πως «πάντοτε όταν υπάρχει ανάγκη και όταν το Έθνος βρίσκεται σε δυσκολία, αναπτύσσεται καλύτερος διάλογος. Καλύτερη συνεργασία και επαφή. Με τον κ. Σαμαρά σήμερα τα πράγματα είναι σαφώς καλύτερα από κάθε άλλη φορά».