Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Εφημερίδα New York Times ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, δήλωσε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο οι ιδιώτες πιστωτές να εξαναγκασθούν να δεχθούν απώλειες, εάν δεν καταφέρουν να καταλήξουν σε συμφωνία.

Στην πρώτη του συνέντευξη στην διεθνούς εμβέλειας εφημερίδα, αφού ανέλαβε καθήκοντα, ο πρωθυπουργός παραδέχτηκε ότι ζήτησε «από τους πολιτικούς να αποδεχτούν τα οικονομικά μέτρα που επιβάλλουν οι ξένοι δανειστές, σε αντάλλαγμα με την ενίσχυση του κρατικού δανεισμού». Τόνισε επίσης ότι «οργανωμένα συμφέροντα προσπάθησαν να μπλοκάρουν τις αλλαγές που απαιτείται να κάνει η χώρα».

Ευθύνες καταλόγισε και στους «Ευρωπαίους ηγέτες που δεν φρόντισαν να ενεργήσουν αρκετά γρήγορα για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στις αρχές του 2010».

Ο Λουκάς Παπαδήμος ανέφερε στην εφημερίδα ότι «σε περίπτωση που χρειαστεί ίσως περάσει νόμο που να εξαναγκάζει τους ιδιώτες πιστωτές να αποδεχτούν απώλειες».

Αιφνίδια ήταν επίσης και η ερώτηση του δημοσιογράφου της εφημερίδας για το πως βιώνει την κρίση η οικογένειά του, αλλά και που βρίσκονται οι προσωπικές του αποταμιεύσεις.

«Δεν έχω βγάλει τίποτα εκτός Ελλάδος», ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός.