«Η πολιτική που θα εφαρμοστεί για τα επόμενα τρία χρόνια αφορά την επόμενη κυβέρνηση» τονίζει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ κ.Κ.Μαρκόπουλος σημειώνοντας ότι «Δεν είναι στην αρμοδιότητα αυτής της κυβέρνησης.

«Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να στηριχθεί για να ολοκληρώσει το PSI για το κούρεμα του χρέους». Επί της ουσίας ο κ.Μαρκόπουλος διαμηνύει ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου δεν έχει αρμοδιότητα εφαρμογής νέων μέτρων.

«Πρέπει να μιλήσουν οι πολίτες. Να επιλέξουν το κόμμα και τον Πρωθυπουργό που θα εφαρμόσει τις πολιτικές» σημείωσε ο κ. Μαρκόπουλος μιλώντας στον «Real fm» χαρακτηρίζοντας πάντως «υποθετικό» το ερώτημα τι θα πράξει ο κ. Σαμαράς εάν ο Πρωθυπουργός επιμείνει ότι εδώ και τώρα πρέπει να ληφθούν όλα τα μέτρα, αλλά έσπευσε να σημειώσει:

«Έχω εμπιστοσύνη στον Σαμαρά. Έχει τη δύναμη και την πολιτική ευελιξία για να προσφέρει στη χώρα την καλύτερη διέξοδο. Είναι η μόνη σταθερά στο πολιτικό σύστημα. Η χώρα πρέπει να μπει στο σωστό δρόμο αλλά με αξιοπρέπεια».

Πάντως, ο κ. Μαρκόπουλος διαπίστωσε ότι ο Πρωθυπουργός δεν φαίνεται να επιθυμεί ο ίδιος τη διεύρυνση της κυβερνητικής ατζέντας ή της θητείας της κυβέρνησης. «Δεν έχω τέτοια δήλωση από τον ίδιο. Ίσως μέσα από κάποιες διαρροές να το θέλουν κάποια κέντρα.

Αισθάνομαι ότι θέλει να πετύχει. Δεν θα θελήσει να θολώσει ή να γκριζάρει αυτόν τον στόχο. Θέλει να παραδώσει τη χώρα επιτυχημένος».