Πετρόπουλος: Αποτρέψαμε την οριζόντια μείωση των επικουρικών

Ικανοποίηση για τους ρυθμούς στους χρόνους έκδοσης των συντάξεων


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
14:47
31/08/2017
Πετρόπουλος: Αποτρέψαμε την οριζόντια μείωση των επικουρικών
3
loading

Για τις αλλαγές που φέρνει το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό της Βουλής, ο υφυπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Αναστάσιος Πετρόπουλος σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Για τις συντάξεις είπε πως «αποτρέψαμε την οριζόντια μείωση των επικουρικών συντάξεων. Αυτοί που καταβάλουν μεγαλύτερες εισφορές, παίρνουν και μεγαλύτερη σύνταξη, αυτό είναι το παράδειγμά μας» δήλωσε χαρακτηριστικά και ανέφερε, πως έχει την θετική γνώμη των δανειστών για τις ρυθμίσεις.

Για τους αγρότες και τη σύγκριση κόστους εξαγοράς χρόνου ασφάλισης, η μείωση είναι 15%. «Να εξαγοραστεί χρόνος ώστε να έχουν αυξημένη βάση υπολογισμού της σύνταξής τους, με ευνοϊκούς όρους» πρότεινε ο κ. Πετρόπουλος.

Αναφορικά με τους ελεύθερους επαγγελματίες, όπως δήλωσε, το τέλος επιτηδεύματος παραμένει, ενώ αποσαφήνισε πως για τους μηχανικούς αποσυνδέεται το επάγγελμα από την ιδιότητα. Επίσης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τους ρυθμούς, όσον αφορά τις εκκρεμότητες στους χρόνους έκδοσης των συντάξεων.

Εξάλλου, είπε πως το point system το οποίο εφαρμόζεται προστατεύει από την «μαύρη» εργασία και την ανεργία, καθώς «αυτό κάνει δυνατή την εφαρμογή των ποινών, σε σχέση με το παρελθόν». Σε ό,τι αφορά τα χρέη των ασφαλιστικών ταμείων από το 2012, έκανε λόγο για στόχο αποπληρωμής μέχρι τον Οκτώβριο. «Εκκρεμεί από παλιά η πληρωμή στους παρόχους υγείας, από το παλιό ΙΚΑ, και μέσα από το σύστημα που εφαρμόζουμε επιταχύνουμε την διαδικασία πληρωμής» ανέφερε.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar Α3816

  Το 2019 θα δουμε τα χειροτερα που μας ετοιμασαν: ΑΙΣΧΟΣ ΕΛΕΟΣ !!!!!

 2. avatar papmi

  Επικουρική:
  740€ προ Κατρούγκαλου εποχή.
  305€ μετά Καυρούγκαλου εποχή. Τα ποσά μεικτά.
  Ποια γραμμή να χρησιμοποιήσω κ
  Περόπουλε; Ορζόντια, κάθετη, παράλληλη, πλάγια, κάποια άλλη; Ποια;;;;

 3. avatar gkortsos

  Ναι την κανατε καθετη!!...!!!.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει