«Σαράντα τρία χρόνια από την πτώση της δικτατορίας και την αποκατάσταση της δημοκρατίας, είναι απαραίτητο να κρατηθούν ζωντανές οι μνήμες των θυσιών και των αγώνων για όλους όσοι πάλεψαν για την ελευθερία, την αξιοπρέπεια και την δημοκρατία», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ, με αφορμή τη σημερινή επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας.

Και συμπληρώνει: «Σήμερα υπό την πίεση της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης ορισμένοι αμφισβητούν το δημοκρατικό κεκτημένο και πολλές από τις κατακτήσεις της μεταπολιτευτικής περιόδου. Για αυτό είναι καθήκον όλων μας να είμαστε σε εγρήγορση και να περιφρουρήσουμε τη δημοκρατία. Εγρήγορση απέναντι στην ακροδεξιά, στο φασισμό, στους αρνητές της Δημοκρατίας. Εγρήγορση γιατί η αντιπαλότητα μεταξύ των εξουσιών προφανώς και δεν συνάδει με τη Δημοκρατία.

Οφείλουμε να προφυλάξουμε το κράτος δικαίου, να αποτρέψουμε οποιαδήποτε προσπάθεια υπονόμευσης της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης και -το κυριότερο- να την κρατάμε μακριά από πολιτικές σκοπιμότητες. Έχουμε χρέος -καταλήγει στην ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ- να δώσουμε εκείνες τις προοδευτικές λύσεις ώστε να μην αφεθούν στα χέρια ακραίων φωνών όσοι αντιμετωπίζουν το φάσμα της ανεργίας, της φτώχειας και της περιθωριοποίησης. Για τους νέους ανθρώπους η μόνη εγγύηση για ένα καλύτερο αύριο είναι η διεύρυνση, η ενίσχυση της Δημοκρατίας και ο συνεχής αγώνας για κοινωνική δικαιοσύνη».