«Είμαστε μια πολεμική κυβέρνηση. Ο βίος της εξαρτάται από το έργο που έχει να φέρει εις πέρας και τα τρία κόμματα που τη στηρίζουν έχουν δεσμευτεί ότι όλα τα μέτρα που απορρέουν από τις διαπραγματεύσεις για τη νέα δανειακή σύμβαση, το PSI και την εξασφάλιση της επόμενης δόσης, θα γίνουν» δήλωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παντελής Καψής.

Στην πρώτη ενημέρωση των δημοσιογράφων από τη νέα του θέση, ο κ. Καψής διεμήνυσε ότι «κανένας υπουργός δεν είναι διατεθειμένος να βάλει σε κίνδυνο τη χώρα», ενώ αναφερόμενος στις αρμοδιότητες του Πρωθυπουργού τόνισε ότι «ο Πρωθυπουργός έχει ευθύνη εκ του συντάγματος να αξιολογεί τους υπουργούς, δεν υπάρχει θέμα με κάποιον υπουργό αλλά αυτό ισχύει. Οι αρμοδιότητες του πρωθυπουργού ορίζονται από το σύνταγμα».

Σε ερώτηση για το μέχρι πότε θα υπάρχει αυτή η κυβέρνηση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε ότι θα υπάρχει όσο χρειαστεί.

Αναφερόμενος στα όσα ακούγονται για τις απαιτήσεις των δανειστών δήλωσε ότι «δεν υπάρχουν στο τραπέζι νέα μέτρα. Δεν υπάρχει θέμα κατάργησης 13ου και 14ου μισθού», ενώ για το θέμα του κατώτατου μισθού παρέπεμψε στις δηλώσεις του υπουργού Εργασίας, Γιώργου Κουτρουμάνη. Ανέφερε, πάντως, ότι η τρόικα έχει ζητήσει μέχρι το 2015 να υπάρχουν 150.000 δημόσιοι υπάλληλοι λιγότεροι.

Σχετικά με το ενδεχόμενο νέων μέτρων, άφησε ανοιχτό κάθε ενδεχόμενο λέγοντας απλώς ότι «για το 2012 η κυβέρνηση θα κάνει ό, τι χρειαστεί».

Ενημέρωσε δε ότι ο Λουκάς Παπαδήμος θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, έχει ήδη μιλήσει με το Γιώργο Καρατζαφέρη, θα μιλήσει με το Γιώργο Παπανδρέου αλλά και με τον Αντώνη Σαμαρά μόλις αυτός επιστρέψει από το ταξίδι του στο Ισραήλ.