«Το να σηκώσουμε κεφάλι είναι πολύ μεγάλο στοίχημα για όλους μας, για την ελληνική κοινωνία. Και το κεφάλι μπορούμε να το σηκώσουμε όταν πραγματικά βγούμε από αυτό το δύσκολο δρόμο που βαδίζουμε», είπε σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής.

Εξέφρασε μάλιστα την πεποίθησή του «ότι πλέον υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να μπορέσουμε, όχι απλώς να σηκώσουμε κεφάλι, αλλά να έχουμε και μία διαφορετική οπτική πλέον των πραγμάτων, να στρέψουμε αλλού το βλέμμα μας απ’ όπου το είχαμε γυρισμένο μέχρι τώρα, έτσι ώστε να μην ξαναζήσουμε αυτά που περάσαμε και να γίνουν εκείνες οι μεγάλες αλλαγές, στην κοινωνία, στην πολιτική, στην οικονομία, που πραγματικά θα μας φέρουν δεκαετίες μπροστά, γιατί αυτό είναι το μεγάλο ζητούμενο για όλους μας».

Σχετικά με το Μνημόνιο, ο κ Πεταλωτής ανέφερε η κυβέρνηση έβαλε «μέσα στο μνημόνιο και σημαντικές παραμέτρους της πολιτικής μας, για να αλλάξει η Πολιτεία, για να αλλάξει η ζωή μας».

Το μνημόνιο ανέφερε δεν είναι ένα κείμενο καταραμένο, «είναι ένας δρόμος, όμως, που μπορεί να μας κάνει να ξεπεράσουμε την κρίση και να βάλουμε τις βάσεις για κάτι διαφορετικό».

Σχετικά με την απελευθέρωση των υπηρεσιών, σε σχέση με τα φορτηγά, «είναι πολιτική μας, είναι κυβερνητική επιλογή να δώσουμε τη δυνατότητα ο ανταγωνισμός επιτέλους να λειτουργήσει ελευθέρα, έτσι ώστε να υπάρχει όφελος στην ελληνική οικονομία. Είναι μέσα στην πολιτική μας το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων».

Εξηγεί ότι η κυβέρνηση προχώρησε στην επίταξη για να μην πληγούν άλλοι κλάδοι, όπως ο τουρισμός.