«Πέρασαν 3 χρόνια από πρώτο ιδρυτικό συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Τρία χρόνια κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι από τη νίκη το 2015 έως το θρίαμβο του δημοψηφίσματος και από τις διαπραγματεύσεις του Ιουλίου έως τις εκλογές του Σεπτεμβρίου. Από όλες αυτές τις μάχες που δώσαμε βγήκαμε πιο έμπειροι και πιο δυνατοί.

Η Αριστερά που δεν διστάζει να αναλάβει το ιστορικό καθήκον, να σηκώσει στους ώμους της την ευθύνη για την έξοδο από την κρίση με την κοινωνία όρθια. Και αυτόν τον αγώνα έχουμε υποχρέωση να μη τον παρατήσουμε. Αυτόν τον αγώνα έχουμε υποχρέωση να τον κερδίσουμε. Είναι ιστορική υποχρέωση. Και θα τον κερδίσουμε», τόνισε στην ομιλία του στο 2ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κάνοντας έναν μίνι απολογισμό από την έως τώρα παρουσία του κόμματος στην εξουσία.

«O κοινωνικός μετασχηματισμός που θέλουμε δεν μπορεί να οικοδομηθεί στις στάχτες και στα ερείπια. Σε συνθήκες παγκοσμιοποιημένης οικονομίας οφείλουμε να δουλέψει βήμα βήμα και να αλλάξουμε σιγά σιγά τους σχηματισμούς στην Ευρώπη. Σε ορίζοντα 5ετιας χώρα ισότητας και κοινωνικής δικαιοσύνης. Μία χώρα που η ευημερία όλων να είναι προϋπόθεση για την ευημερία του καθενός ξεχωριστά», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας και στη συνέχεια μίλησε για τον οδικό χάρτη της κυβέρνησης για να βγει η Ελλάδα από την κρίση.

Δουλεύουμε με οδικό χάρτη ρεαλιστικό για την έξοδο της χώρας από την οικονομική κρίση. Το Συνέδριο οφείλει να κάνει ειλικρινή απολογισμό για τα 3 χρόνια που άλλαξαν την Ελλάδα. Θέλουμε να φέρουμε μήνυμα καθαρό από το Συνέδριο ότι θα νικήσουμε», τόνισε ο πρωθυπουργός.