Τσίπρας: Αυξήσεις στους μισθούς των δικαστών που βρίσκονται στην κορυφή της πυραμίδας

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε αναγκαίες τις αυξήσεις


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
11:31
06/10/2016
Τσίπρας: Αυξήσεις στους μισθούς των δικαστών που βρίσκονται στην κορυφή της πυραμίδας
25
loading

Η πρόταση της κυβέρνησης για τα ειδικά μισθολόγια παρουσιάζεται αυτή την ώρα στην εν εξελίξει συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τους προέδρους των ανώτατων δικαστηρίων, Βασιλική Θάνου (πρόεδρος του Αρείου Πάγου), Ανδρονίκη Θεοτοκάτου (πρόεδρος Ελεγκτικού Συνεδρίου), Νίκο Σακελλαρίου (πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας), καθώς επίσης και τους Ξένη Δημητρίου (εισαγγελέας του Αρείου Πάγου) και Ευτυχία Φουντουλάκη (γενικός επίτροπος Επικρατείας των Τακτικών Διοικητικών Δικαστηρίων), στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι με την πρόταση για τα ειδικά μισθολόγια γίνεται μια ουσιαστική προσπάθεια για να διατηρηθούν χωρίς καμία μείωση οι ισχύουσες αμοιβές για τους δικαστικούς υπαλλήλους «και μια αναδιάρθρωση που δίνει μια προοπτική δικαιοσύνης με βάση βεβαίως τις δημοσιονομικές δυσκολίες στις οποίες βρισκόμαστε». Είναι, τόνισε, «μια μεταρρύθμιση στα μισθολόγια που θα δώσει τη δυνατότητα να αποτυπωθεί με δικαιοσύνη η δυνατότητα εξέλιξης και σε κάποιες περιπτώσεις οι αναγκαίες αυξήσεις στους μισθούς εκείνων των λειτουργών που βρίσκονται στην κορυφή της πυραμίδας». Ο πρωθυπουργός δεν περιορίστηκε στους δικαστικούς, αλλά έκανε αναφορά και στα μισθολόγια των ενστόλων, των πανεπιστημιακών, των γιατρών, του διπλωματικού σώματος κ.ά.

«Θα ήθελα να απολογηθώ που καθυστέρησα να ανταποκριθώ στο αίτημά σας για συνάντηση εδώ και μια εβδομάδα, αλλά, όπως βλέπετε, οι εξελίξεις τρέχουν και καθημερινά το πρόγραμμά μας είναι πολύ γεμάτο αυτές τις μέρες», είπε ο πρωθυπουργός υποδεχόμενος τους προέδρους των ανώτατων δικαστηρίων.

Εντούτοις, σημείωσε ο κ. Τσίπρας, η κυβέρνηση έχει κάνει μια πολύ καλή επεξεργασία αναφορικά με την πρόταση που αφορά τα ειδικά μισθολόγια, «όπου πιστεύω γίνεται μια προσπάθεια ουσιαστική να μπορέσουμε να διατηρήσουμε χωρίς καμία μείωση τις ισχύουσες αμοιβές για τους δικαστικούς υπαλλήλους και μια αναδιάρθρωση που δίνει μια προοπτική δικαιοσύνης, με βάση βεβαίως τις δημοσιονομικές δυσκολίες στις οποίες βρισκόμαστε». Ο πρωθυπουργός είπε ότι είναι «μια μεταρρύθμιση στα μισθολόγια που θα δώσει τη δυνατότητα να αποτυπωθεί με δικαιοσύνη η δυνατότητα εξέλιξης και σε κάποιες περιπτώσεις οι αναγκαίες αυξήσεις στους μισθούς εκείνων των λειτουργών που βρίσκονται στην κορυφή της πυραμίδας». «Και νομίζω», συνέχισε, «ότι είναι αναγκαίο αυτό να γίνει υπό την έννοια ότι πράγματι τα τελευταία χρόνια, ιδίως τα χρόνια τα 5 χρόνια της κρίσης, υπήρξαν πολύ μεγάλες ονομαστικές μειώσεις που απαξιώνουν το ρόλο λειτουργών που διαχειρίζονται πάρα πολύ κρίσιμα ζητήματα».

«Βεβαίως», επισήμανε ο πρωθυπουργός, «αντιλαμβάνεστε ότι ακόμα βρισκόμαστε σε μια περίοδο προσαρμογής και οι δυνατότητες που έχουμε είναι περιορισμένες», για να τονίσει ότι «εντούτοις προσπαθούμε με δικαιοσύνη, με αίσθηση δικαίου και με προσπάθεια να κατανεμηθούν με δικαιοσύνη τα βάρη αλλά και οι όποιες δυνατότητες προκύπτουν να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα». Ολοκληρώνοντας, ο κ. Τσίπρας είπε ότι η πρόταση που παρουσιάζεται, θα κριθεί κι από τους ίδιους και φυσικά από τις ενώσεις και τους ίδιους τους λειτουργούς στο χώρο της δικαιοσύνης και όχι μόνο, καθώς, όπως επισήμανε, τα ειδικά μισθολόγια αφορούν και στρατιωτικούς, ενστόλους με την ευρύτερη έννοια, αστυνομικούς αλλά και τους πανεπιστημιακούς και άλλους καθηγητές, το διπλωματικό σώμα και γιατρούς.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

25
σχόλια
 1. avatar Ζηκος

  Τελικα ρε Παπαδοπουλε ποσο λαλακας πιαστηκες;;;;;;;;Ειδες πως ισχυροποιουνται τα καθεστωτα;;;;;Παιρνε μαθηματα ρε γατακι απο τους ειδικους,μια ζωη οι δεξιοι αχρηστοι ηταν,νομιζαν οτι κυβερνουσαν ενω στην ουσια ηταν υποχειρια της αριστερας.-

 2. avatar ΤΟ ΠΑΡΤΙ ΤΟΥ ΠΑΡΤΑΚΙΑ ΠΑΡΤΑ ΟΛΑ.

  Τσουνάμι απο [...] και χαλάζι από [...] στα ΔικαστομΈγαρα και ΜΑΡξιμοπαλάτια

 3. avatar ΑΛΕΚΑ

  Στην κορυφη της πυραμίδας. Σα να λέμε στην κορυφή της δημιουργίας...

 4. avatar Νίκος χασαπης

  Σάπια χώρα μπλιαχ, αυτο το σύστημα το βρήκαν τα κομμουνια,άσχετα εάν το εκμεταλλεύονται στο έπακρο. Όσο εξαρτάται απο την εκάστοτε κυβέρνηση οι μισθοί και οι προαγωγές των δικαστών,η δικαιοσύνη θα ειναι εξαρτημένη. Όταν όμως έχεις προβατάκια ψηφοφόρους ποιος να ξεσηκωθεί για να αλλαγή η νομοθεσία.?

 5. avatar tboni

  ΚΟΡΑΚΑΣ ΚΟΡΑΚΟΥ ΜΑΤΙ ΔΕΝ ΒΓΑΖΕΙ. ΑΥΤΟΙ ΤΑ ΤΡΩΝΕ ΜΙΑ ΖΩΗ ΜΑΖΙ. ΔΙΚΑΣΤΕΣ-ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΧΕΡΙ-ΧΕΡΙ ΜΕ ΤΗ ΚΟΥΤΑΛΑ ΠΑΝΕ. Α ΡΕ [..] ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ ΔΕΝ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙ ΑΥΤΑ? ΕΛΕΟΣ!!!

 6. avatar tboni

  ΠΩΣ ΜΠΛΕΞΑΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΣΙΠΡΟΚΑΜΕΝΟΥΣ ΕΤΣΙ ΡΕ? ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΟ ΕΠΑΙΖΑΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΤΟΥ ΦΤΩΧΟΥ ΤΩΡΑ ΚΟΒΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΝΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ ΑΡΚΕΙ ΒΕΒΑΙΑ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΧΟΥΝΤΟΤΣΙΠΡΑΣ.

 7. avatar Vendeta

  Και μία σύμπτωση : Με του που έβγαλε ένα άρθρο η Αυγή αμέσως ο εισαγγελέας κυνηγάει των Δήμαρχο Ωραιοκάστρου !!! Αυτός θα πάρει αύξηση; Και λαμόγιο να είναι ο δήμαρχος μετά από αυτό των αθωώσατε (ηθικά).

 8. avatar SER 30

  '' Είναι, τόνισε, «μια μεταρρύθμιση στα μισθολόγια που θα δώσει τη δυνατότητα να αποτυπωθεί με δικαιοσύνη η δυνατότητα εξέλιξης και σε κάποιες περιπτώσεις οι αναγκαίες αυξήσεις στους μισθούς εκείνων των λειτουργών που βρίσκονται στην κορυφή της πυραμίδας».'' ΤΟ ΠΙΑΣΑΜΕ ΤΟ ΚΟΛΠΟ . ΜΙΚΡΑΙΝΕΙ Η ΨΑΛΙΔΑ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝΕ ΜΕ ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΣΤΗΝ ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΤΗΣ ΑΔΕΚΑΣΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ . ΑΛΛΩΣΤΕ ΚΑΙ Η ΚΥΡΙΑ ΘΑΝΟΥ ΤΟ ΠΡΩΤΟΝ ΠΟΥ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΜΕ ΤΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΕΙΟ ΤΑ ΠΗΓΑΜΕ ΠΕΡΙΦΗΜΑ . Ο ΠΡΟΕΔΡΑΣ ΤΟ ΞΑΝΑΕΙΠΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΠΩΣ Ο ΛΑΟΣ ΕΙΔΕ ΕΚΘΑΜΒΟΣ ΤΙ ΩΡΑΙΑ ΚΑΙ ΥΠΕΡΟΧΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ / ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΗΡΕ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ . ΤΕΛΙΚΩΣ ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΤΑ ΒΡΗΚΑΝΕ ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΚΑΦΕ . Α ΡΕ ΕΡΜΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΩΤΟΥΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΣΟΥ ΠΟΥ ΣΕ ΚΡΑΤΑΝΕ ΟΡΘΙΑ .

 9. avatar ΑΠΟ ΛΟΓΙΑ ΧΟΡΤΑΣΑΜΕ ΤΑΣΙΑ

  Θελει να τους εξαγορασει ο αθλιος.....

 10. avatar Nikos-Nikos .

  Τώρα που γέμισε η τσέπη τους , θα βγάζουν καλές αποφάσεις για την κυβέρνηση . Όπως τότε που αποφάσισαν ότι το μνημόνιο και οι δικές μας μειώσεις ( όχι οι δικές τους ) , είναι συνταγματικά νόμιμες . Στις εκλογές μαυρίστε τους όλους . Παλιούς και νέους . Μικρε αλεξη , είσαι κι εσύ πραγματικά ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟΣ .

 11. avatar giannoula

  κ. Προέδρε του Συμβουλίου της Επικρατείας για αφουγκράσου τη φωνή της κοινωνίας για την πολιτεία σου.

 12. avatar DNE1974

  Άντε ρε Πάνο , πάλι θα πάρεις κάποια ψηφαλάκια απ τους ένστολους , δε ξέρω όμως αν αυτή τη φορά θα φτάσουν για να μπείς στη Βουλή. Τώρα βέβαια αν είχαν λίγη τσίπα κάποιοι απο αυτούς που θα πάρουν τις αυξήσεις θα έπρεπε ..................................

 13. avatar Να μη βρει ο παπάς να θάψει

  Το να χέρι νιβει τ άλλο... Κι εμείς απολαμβάνουμε το κουτοχορτο που μας ταίζουν!

 14. avatar NIK PAP

  ΣΑΝ ΛΑΔΩΜΕΝΟΙ ΠΟΝΤΙΚΟΙ ΞΕΠΡΟΒΑΛΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥ ΛΑΔΑΚΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΡΙΞΕ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ..Ε! ΡΕ ΞΕΦΤΙΛΑ !Ε ΡΕ ΓΛΕΝΤΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ. ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ ΒΡΕ!!!

 15. avatar giannoula

  Κοίτα σύμπτωση!Αναβολή στο ΣΤΕ, με πρωτοφανή ενέργεια του προέδρου του, ο Τσίπρας δέχεται τους προέδρους των ανωτάτων δικαστηρίων και τους υπόσχεται αυξήσεις!Ζήτω η ανεξάρτητη και αδέκαστη Ελληνική Δικαιοσύνη!Μπράβο στους προέδρους που κρατάνε ψηλά το κύρος της.Αξιοι,Αξιοι.

 16. avatar t.b

  Και η ξεφτιλα συνεχιζετε,,,,,,,,,,,,

 17. avatar te

  ΔΩΣΕ ΤΣΙΠΡΑ ΔΩΣΕ γιατι αλλοιως θα τα πουνε ολα και αλοιμονο σας
  ενω ετσι τους τα ριχνεις με εμμεσο τροπο και αυτοι προσποιουνται την παπια

 18. avatar Lokomondo

  Αυτό στο χωριό μου το λενε λάδωμα!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει