Στις ΗΠΑ βρίσκεται ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Δημήτρης Βίτσας και χθες εγκαινίασε το ελληνικό περίπτερο στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Αμυντικού Υλικού AUSA 2016.

Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στην Ουάσιγκτον, παραβρέθηκε και ο υποστράτηγος Γεώργιος Καμπάς, διευθυντής Δ’ Κλάδου του ΓΕΣ εκπροσωπώντας τον αρχηγό ΓΕΣ. Στο περιθώριο της έκθεσης ο κ. Βίτσας ίχε σειρά επαφών με στελέχη εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας, με στόχο την προώθηση του αντίστοιχου ελληνικού κλάδου στις διεθνείς αγορές και την εξασφάλιση συνεργασιών με άλλες σχετικές βιομηχανίες.

Ο ΑΝΥΕΘΑ επισκέφθηκε το αμερικανικό Πεντάγωνο και συναντήθηκε με την Ελίσα Σλότκιν (βοηθό υπουργό Άμυνας, αρμόδια για τις διεθνείς υποθέσεις ασφαλείας), ενώ ενημερώθηκε από εκπροσώπους της υπηρεσίας πληροφοριών DIA. Στην ατζέντα των συνομιλιών του κ. Βίτσα με τους Αμερικανούς αξιωματούχους βρέθηκαν οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και επισημάνθηκε ο ρόλος της Ελλάδας ως παράγοντα ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή.

Ο αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του Αμερικανοελληνικού Ιστιτούτου (American Hellenic Institute) όπου συζητήθηκε ο ρόλος της ελληνικής ομογένειας στις ΗΠΑ και η συμβολή της στην προώθηση ζητημάτων που αφορούν τη συνεργασία των δύο χωρών.

Σήμερα ο κ. Βίτσας θα έχει συνάντηση με το διευθυντή της Υπηρεσίας Αμυντικής Συνεργασίας DSCA, αντιναύαρχο Τζόζεφ Ρίξεϊ και με τον υφυπουργό Άμυνας, αρμόδιο Προμηθειών, Τεχνολογίας και Επιμελητείας, Άλαν Εστέβεζ, ενώ θα ακολούθήσουν και άλλες συναντήσεις.

Αύριο θα επισκεφθεί την ελληνική πρεσβεία, ενώ θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στους ανταποκριτές των ελληνικών μέσων ενημέρωσης, καθώς και σε αμερικανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.