«Ήρθε η ώρα να τραβήξουμε μια γραμμή με το χθες και να κοιτάξουμε μπροστά», ανέφερε από το βήμα της ΔΕΘ ο κ. Μητσοτάκης υπενθυμίζοντας το «Ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν» που είχε πει ο κ. Τσίπρας πέρυσι.

«Για να υπερβούμε την κρίση πρέπει όλοι οι πολίτες, ανεξάρτητα από πολιτικές πεποιθήσεις, να συμφωνήσουμε ότι πρέπει να στρέψουμε το βλέμμα στο μέλλον. Αυτό δεν σημαίνει ότι ξεχνάμε τα καταστροφικά λάθη μιας κυβέρνησης που έπαιξε το παρόν και το μέλλον της χώρας στα ζάρια. Δεν αγνοούμε ότι πέρυσι το καλοκαίρι, για πρώτη φορά σε καιρό ειρήνης, η Ελλάδα κινδύνευσε με οικονομική και κοινωνική κατάρρευση», επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης στη συνέχεια της ομιλίας του.

«Δεν παραγνωρίζουμε ότι για πρώτη φορά ελληνική κυβέρνηση υπονόμευσε με τόση μεθοδικότητα τους θεσμικούς αρμούς της Δημοκρατίας και επέδειξε προκλητική αδιαφορία για την εθνική ακεραιότητα και ασφάλεια», είπε.

«Η αποστολή μου σήμερα και η ευθύνη μου προς τους Έλληνες πολίτες είναι να προτείνω ένα σχέδιο για το μέλλον και όχι να αναλύσω το παρελθόν. (…) Σήμερα, από τη Θεσσαλονίκη, στέλνω σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες και ιδιαίτερα στη νέα γενιά ένα μήνυμα ενότητας και ελπίδας. Καταθέτω τον οδικό χάρτη για να φέρουμε ξανά την αισιοδοξία και την αυτοπεποίθηση στην πατρίδα μας», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Και συμπλήρωσε:

«Χρειάζεται να οικοδομήσουμε μια σταθερή σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ μας: πολίτες και πολιτικοί. Μια τέτοια σχέση μόνο αν βασίζεται στην ειλικρίνεια μπορεί να χτιστεί. Αυτή είναι η έννοια της Συμφωνίας Αλήθειας που σας προτείνω. Ανάμεσα σε έναν υπεύθυνο πολιτικό φορέα και έναν λαό που έχει ανάγκη την αλήθεια. Όχι για να φοβηθεί τα χειρότερα. Αλλά για να πιστέψει ότι μπορεί να καταφέρει τα καλύτερα».