Στην ανάγκη μιας οικουμενικής κυβέρνησης επέμεινε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM. «Μπήκα στη Βουλή μετά από 35 χρόνια όχι για να φορέσω κοστούμια υπουργικά αλλά με όνειρα να δείξω ποιος είμαι», τόνισε σε ερώτηση για το ενδεχόμενο συνεργασίας του κόμματός του με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα.

«Η λύση για τη χώρα είναι οι επενδύσεις, μια κυβέρνηση που να κάνει τις μεταρρυθμίσεις. Μας ζητούν να υλοποιήσουμε τα προαπαιτούμενα, έπρεπε να τα είχαμε υλοποιήσει ήδη. Και η ΝΔ έφαγε χρόνο, τι έκανε ο Σαμαράς, τι έκανε η ΝΔ, κορόιδευε… Δεν φτάνει να περνάει στη Βουλή ο νόμος, πρέπει να υλοποιείται», τόνισε ο κ. Λεβέντης παρατηρώντας πως εδώ και καιρό έχει προτείνει μια οικουμενική κυβέρνηση, η οποία «χρειάζεται στην Ελλάδα».

«Αν δεν είναι εφικτό, ας αφήσουν την Ελλάδα να είναι η ζωή μας κόλαση και να πηγαίνουν στα καφενεία και να μουτζώνουν τους πολιτικούς οι πολίτες», σχολίασε και πρόσθεσε: «Πιστεύω ότι όλοι συνειδητοποιούν ότι αυτή είναι η λύση. Και του Τσίπρα του το είπα με 153 βουλευτές μην περνάτε νομοσχέδια».

Απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο συνεργασίας του με τον Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Λεβέντης ανέφερε: «Το έχω εξηγήσει και το έχω πει δημοσίως… Η προσέγγιση με τον Τσίπρα είναι μόνο στην απλή αναλογική. Και δεν είναι μία λεπτομέρεια. Είναι το κέντρο βάρους της ύπαρξης του Λεβέντη. Για αυτό μάχομαι όσο ζω».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων, «πάντα υπάρχουν επιχειρήματα αν θέλεις έναν λαό να τον βάλεις κάτω και να τον ξεζουμίσεις. Η αξία σε μια δημοκρατία είναι η κουλτούρα της συνεργασίας. […] Κι αν προέκυψε μια φιλία με τον πρωθυπουργό έγινε γιατί μου είπε ότι με 153 δεν κυβερνάται μια χώρα».

«Μπήκα στη Βουλή μετά από 35 χρόνια όχι για να φορέσω κοστούμια υπουργικά αλλά με όνειρα να δείξω ποιος είμαι, το 4 να το κάνω 15 μετά 25. Αυτό είναι το όνειρό μου, όχι να γίνω υπουργός. Με το να πάμε 10 βουλευτές να προστεθούμε δεν νομίζω ότι δημιουργείται η εικόνα της πολιτικής σταθερότητας που επιδιώκω. […] Αντίκεται στις αρχές μου να πάω να γίνω τσόντα σε κάποιον άλλο. Αν οι δημοσιογράφοι βγάζουν συμπεράσματα ανόητα… εγώ χαιρετάω και τον Μητσοτάκη, σημαίνει ότι θα κάνουμε κυβέρνηση αύριο;», διερωτήθηκε.

Ως προς το ενδεχόμενο συνεργασίας μετά τις επόμενες εκλογές, ο κ. Λεβέντης εκτίμησε πως «μετά τις επόμενες εκλογές πιθανότατα θα είναι πρώτη η ΝΔ. Δεν αποκλείω τίποτα. Τα 9 σημεία υπάρχουν, ο Τσίπρας υλοποίησε μόνο το ένα, την απλή αναλογική». «Αν δεν μπαίνω σε καμία κυβέρνηση είναι γιατί θέλω να αφαιρούνται οι παθογένειες αλλά και να γίνονται επενδύσεις», συμπλήρωσε.

Σχετικά με τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, ο κ. Λεβέντης δήλωσε: «Είναι επιτυχία το ότι πήρε λεφτά το κράτος από κάποιους που δεν είχαν δώσει ποτέ τίποτα. […] Πρέπει να συσταθεί αμέσως το ΕΣΡ, με άτομα όχι του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε αν αρνηθεί η ΝΔ να φέρει ακέραια την ευθύνη. Και τις 4 άδειες να τις δώσει το ΕΣΡ. Σήμερα πρέπει αν είναι δυνατόν. Δεν είναι σωστό ένας υπουργός να δίνει τις άδειες. Αφού κάναμε μια ανεξάρτητη αρχή. Η ΝΔ φταίει που δεν υπήρχε ΕΣΡ, τότε μας παραπλάνησε ότι αν ψηφίζαμε θα έβαζε δικούς του ο ΣΥΡΙΖΑ και θα έδινε τις άδειες σε δικούς του. Μας ενθάρρυνε όλους να μην ψηφίζουμε. Όταν δεν κάναμε ΕΣΡ, άρχισε και έλεγε η ΝΔ, όλα είναι παράνομα. Ε τότε να μείνει και η χώρα ακυβέρνητη…».

Σημείωσε επίσης πως «έχουν κάνει έναν άξονα η Φώφη, ο Κυριάκος και ο Σταύρος να ανατρέψουν την κυβέρνηση και επειδή δεν μπήκα στον άξονα λένε ότι πάω στον Τσίπρα. Όλο αυτό εκπορεύεται από το γραφείο του Μητσοτάκη. Υπάρχει σχέδιο. Εδώ υπάρχει το μίσους του ενός κατά του άλλου και αρχομανία».