Καθησυχαστικός εμφανίστηκε με δηλώσεις του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ηλίας Μόσιαλος, αναφορικά με την αυριανή ψηφοφορία για το νέο χαράτσι που θα έρθει με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

Σε μία στιγμή κατά την οποία, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δοκιμάζουν τα αντανακλαστικά τους απέναντι στην κοινωνία, ο Ηλίας Μόσιαλος δήλωσε ότι «η κυβέρνηση έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ», καθώς όπως τόνισε «έχει πράξει κατ’ επανάληψη το καθήκον της κάτω από πολύ δύσκολες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες».

Εν τω μεταξύ, μέχρι και την τελευταία στιγμή πριν αναχωρήσει για το Βερολίνο, ο πρωθυπουργός βλέπει βουλευτές του κόμματος σε μία προσπάθεια να μην υπάρξουν καθόλου διαρροές κατά την αυριανή «δύσκολη» ψηφοφορία για το νέο χαράτσι.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, παρότι δεν αναμένονται εκπλήξεις στην αυριανή ψηφοφορία, κάποιοι βουλευτές έχουν εκφράσει έντονες διαφωνίες σχετικά με το νέο χαράτσι, αλλά και την εργασιακή εφεδρεία και τις απολύσεις στο δημόσιο.

Ερωτηθείς για το περιστατικό με τον Όθωνα, έδωσε «συγχαρητήρια» στον υφυπουργό για την πολύ μεγάλη ψυχραιμία του. «Είμαστε σε συνεχή διάλογο με τους πολίτες και την κοινωνία. Και όλοι θα πρέπει να κατανοήσουμε την κρισιμότητα αυτών των περιστάσεων. Δηλαδή, δε μένουμε σ’ αυτό το περιστατικό. Το θεωρούμε μεμονωμένο», είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, για τη διένεξη Ρέππα – Ραγκούση, ανέφερε ότι για την κυβέρνηση «δεν τίθεται κανένα θέμα».