«Η κ. Γεννηματά ενεπλάκη σε έναν αφόρητο εκλεκτικισμό συνομιλώντας με τον κ. Θεοδωράκη» ανέφερε στο «Πρακτορείο 104,9 FM» ο πρώην υπουργός επί κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, Χάρης Καστανίδης, ο οποίος εξέφρασε την αντίθεσή του για τον αποκλεισμό του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου από τις διεργασίες για τη συγκρότηση της κεντροαριστεράς.

«Ο ένας έδειξε να προτιμά τον άλλον, απέκλεισαν το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών και τον κ. Παπανδρέου με έναν τρόπο μάλιστα, ο οποίος δεν ήταν κομψός και σωστός» πρόσθεσε ο κ. Καστανίδης, ο οποίος έκανε γνωστό ότι το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών το επόμενο διάστημα θα συνεχίσει τις παρεμβάσεις στην κοινωνία και στις επόμενες εκλογές θα ζητήσει να κριθεί αυτόνομα.

Στο ερώτημα αν η απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου να ιδρύσει το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών αποτελεί ζήτημα διαχείρισης των συμβόλων και ευθεία πολιτική αντιπαράθεση με το ΠΑΣΟΚ, το κόμμα που ίδρυσε ο πατέρας του και τον ανέδειξε πρωθυπουργό, ο κ. Καστανίδης -αναφερόμενος στην κ. Γεννηματά- είπε ότι τα σύμβολα δεν είναι μόνο σημαίες και εικόνες, αλλά και το όνομα που φέρει ο κ. Παπανδρέου.

Εξάλλου, ερωτηθείς αν τελικά ο Γιώργος Παπανδρέου έκανε επαρκή αυτοκριτική για τα λάθη του ως πρωθυπουργός, ο κ. Καστανίδης στράφηκε εναντίον όσων εξακολουθούν να παρερμηνεύουν σκόπιμα τη γνωστή πια φράση του «λεφτά υπάρχουν», λέγοντας ότι στην Ελλάδα τα επαναλαμβανόμενα ψέμματα γίνονται δημόσιες αλήθειες. Ανέφερε, ακόμα, ότι κάποιοι συνεχίζουν να καλλιεργούν επίτηδες τον μύθο ότι ο Παπανδρέου μάς έβαλε στο ΔΝΤ στο πλαίσιο μιας διεθνούς συνωμοτικής σκευωρίας και αναρωτήθηκε, αν όντως συνέβη αυτό, τότε γιατί οι επόμενες κυβερνήσεις ακολούθησαν την πολιτική της λιτότητας και των μνημονίων.