Ντροπή για το πολιτικό σύστημα χαρακτήρισε η γγ του υπουργείου Εργασίας Αθηνά Δρέττα το καθεστώς με τις «μαϊμού» αναπηρικές συντάξεις και τα κοινωνικά επιδόματα, αφήνοντας σαφείς αιχμές για πελατειακό σύστημα.

«Αν κοιτάξετε προσεκτικά και τους νομούς θα καταλάβετε ευθέως και τι εννοώ. Υπάρχει ένα αίσθημα δικαιοσύνης που πρέπει να αποκατασταθεί», τόνισε μιλώντας στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ. Δήλωσε ότι όσοι παίρνουν παράνομα συντάξεις και επιδόματα θα πρέπει να επιστρέψουν τα χρήματα, ενώ σημείωσε ότι τα ασφαλιστικά ταμεία είναι σε δύσκολη θέση.

«Αυτό το υπουργείο αίρει τις αμαρτίες όλης της οικονομικής κρίσης για πολλούς και διάφορους λόγους. Εκείνο, λοιπόν, που έχει σημασία είναι να φτιάξουμε εκείνους τους θεσμούς, που με ένα μόνιμο πια τρόπο θα μας βγάζουν από αυτά τα αδιέξοδα -τα οικονομικά και τα πολιτικά- που έχουμε φτάσει σήμερα. Δηλαδή να φτιάξουμε ένα μηχανισμό που θα είναι διαφανής, θα τον εμπιστεύονται όλοι, θα απονέμει συντάξεις στους πραγματικά ανάπηρους και θα εξοικονομεί και μερικές δαπάνες γιατί τα νούμερα είναι τερατώδη», συμπλήρωσε η κ. Δρέττα.