Στις πρόσφατες δηλώσεις του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη σχολίασε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος μίλησε το πρωί του Σαββάτου στον τηλεοπτικό σταθμό «Ε».

«Έχω πάψει εδώ και μήνες να σχολιάζω όσα κάνει και όσα λέει ο Γιάννης Βαρουφάκης και έχω πει εδώ και μήνες ότι πριν από τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015, όταν συζητώντας με τον πρωθυπουργό, τον Αλέξη Τσίπρα, μου είπε τις σκέψεις του για κάποια πόστα στην κυβέρνηση, είχα εκφράσει επιφυλάξεις για την επιλογή του Βαρουφάκη», σημείωσε.

Σε ερώτηση αν ήταν λάθος εξ’ αρχής η τοποθέτηση του Γιάννη Βαρουφάκη στο υπουργείο Οικονομικών, ο κ. Παπαδημούλης απάντησε:

«Νομίζω ότι χωριό που φαίνεται κολαούζο δεν θέλει. Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών, έχει κουραστεί από την Βαρουφακιάδα. Έχει κουραστεί από τη συζήτηση για το παρελθόν. Έχει καταλογίσει ευθύνες. Ποτέ δεν είπαμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, ή ο Τσίπρας κάναμε τα πάντα σωστά. Καταφέραμε όμως παίρνοντας μια πολύ δύσκολη κατάσταση στα χέρια μας, μια καυτή πατάτα, να βάλουμε τα πράγματα σε μία σειρά. Οι πάντες ομολογούν ότι πάμε σε μια πορεία –με δυσκολίες μεγάλες- για έξοδο από την κρίση. […] Ο στόχος είναι το 3ο μνημόνιο να είναι και το τελευταίο, στο τέλος του 2018 να τελειώνουμε με αυτά».