«Αν η ελληνική οικονομία είναι το συμπιεσμένο ελατήριο, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Τσίπρας, υπάρχει, πλέον, το σοβαρό ενδεχόμενο το ελατήριο αντί να εκτοξευθεί να σπάσει από την πίεση που του ασκεί η σημερινή κυβέρνηση, με επώδυνες συνέπειες για την ελληνική κοινωνία» δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θ. Θεοχαρόπουλος, σχολιάζοντας την ομιλία του πρωθυπουργού στο υπουργικό συμβούλιο.

Ο κ. Θεοχαρόπουλος πρόσθεσε ότι ο κ. Τσίπρας ξεπέρασε και τον ίδιο τον εαυτό του όταν τόνισε ότι ο μηχανισμός δημοσιονομικής διόρθωσης (κόφτης) είναι πρόταση της κυβέρνησης.

«Συνεπώς, τα οριζόντια μέτρα και η οριζόντια μείωση δαπανών, μεταξύ των οποίων και μισθών-συντάξεων, θα έχουν πλέον ονοματεπώνυμο: ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ» επεσήμανε, σημειώνοντας την αναφορά του κ. Τσίπρα ότι δεν θα χρειαστεί η διόρθωση στο μέλλον, ενώ είναι φανερό ότι τα μέτρα που ψηφίστηκαν οδηγούν σε φαύλο κύκλο ανεργίας και ύφεσης.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ υπογράμμισε ότι ο πρωθυπουργός θυμήθηκε ότι τώρα είναι η ώρα για την παραγωγική ανασυγκρότηση και για να μειωθεί η ανεργία. «Παραδέχθηκε, δηλαδή, ότι για 15 ολόκληρους μήνες δεν υπάρχει κανένα σχέδιο για την ανάπτυξη και την επανεκκίνηση της οικονομίας. Τέλος, χρησιμοποίησε την έκφραση του πρώην πρωθυπουργού κ. Καραμανλή “πρόγραμμα ήπιας προσαρμογής” για το πρόγραμμά του, επιβεβαιώνοντας ότι η καταστροφική πενταετία της ΝΔ, 2004-2009, βρήκε, επιτέλους, τη συνέχειά της στη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ» κατέληξε ο κ. Θεοχαρόπουλος.