Μήνυμα για άμεση προσφυγή στις κάλπες στέλνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισημαίνοντας πως «η χώρα μοιάζει με ακυβέρνητο καράβι στην τέλεια καταιγίδα». Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Κεφάλαιο» ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγορεί την κυβέρνηση για ανικανότητα, επισημαίνοντας την ανάγκη αλλαγής πλεύσης της χώρας.

«Αυτή η ανίκανη παρέα που διοικεί τον τόπο πρέπει να φύγει το γρηγορότερο δυνατό. Με εκλογές. Με την απόφαση του ελληνικού λαού. Το κόστος της συνέχισης της καταστροφής είναι απείρως μεγαλύτερο, από το κόστος της διαδικασίας απομάκρυνσής τους. Ας το καταλάβουν. Πρέπει να φύγουν» δηλώνει ο κ. Μητσοτάκης τονίζοντας πως όσο περισσότερο μένει αυτή η Κυβέρνηση, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η ζημιά. «Το κόστος της συνέχισης της καταστροφής είναι απείρως μεγαλύτερο, από το κόστος της διαδικασίας απομάκρυνσής τους. Ας το καταλάβουν. Πρέπει να φύγουν,» λέει χαρακτηριστικά ενώ κατηγορεί ανοιχτά την κυβέρνηση για «λαϊκισμό, διχασμό και καθεστωτική νοοτροπία» και εκφράζει την πεποίθηση πως «οποτεδήποτε και αν γίνουν εκλογές, η Νέα Δημοκρατία θα είναι πρώτο κόμμα με μεγάλη διαφορά».

Ο κ. Μητσοτάκης εξαπολύει επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα κάνοντας λόγο για «μείζον εθνικό ζήτημα» που προκύπτει, όπως τονίζει, «από την αποκάλυψη της καθεστωτικής του αντίληψης και πρακτικής. Οι παρεμβάσεις της εκτελεστικής εξουσίας στην δικαστική υποσκάπτουν τα θεμέλια του πολιτεύματος. Δρομολογείται μια εκτροπή πρωτόγνωρη για σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα που πρέπει να ανακοπεί προτού να είναι πολύ αργά», ενώ εκφράζει την εκτίμηση πως ουδέποτε ο πρωθυπουργός επεδίωξε πραγματικά τη συναίνεση.

Ο πρόεδρος της ΝΔ υποστηρίζει το αίτημά του για τη ν ανάγκη σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής, για τη διερεύνηση των αιτιών του κλεισίματος των τραπεζών, της επιβολής κεφαλαιακών περιορισμών, της υπογραφής του 3ου Μνημονίου και της ανάγκης νέας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών αλλά και για το αν υπήρχε σχέδιο εξόδου της χώρας από το ευρώ, έκδοσης παραλλήλου νομίσματος, «κουρέματος» των ομολόγων που διακρατούσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και εισβολής στο Νομισματοκοπείο. «Ζητούμε να διερευνηθεί αν το συγκεκριμένο σχέδιο ήταν σε γνώση του πρωθυπουργού, όπως οι ίδιοι οι πρώην υπουργοί του ισχυρίζονται. Επιπλέον ζητούμε η Εξεταστική Επιτροπή να διερευνήσει εάν υπήρχαν προπαρασκευαστικές ενέργειες ή και αρχή εκτέλεσης του σχεδίου αυτού» τονίζει επισημαίνοντας πως «είναι πολύ σημαντικό να μάθουν οι Έλληνες πολίτες αν η κυβέρνηση γνώριζε ότι θα προέκυπτε «κλείσιμο» των τραπεζών και με τις ενέργειες ή παραλείψεις της επέφερε τη συνέπεια αυτή, δηλαδή την επιβολή κεφαλαιακών περιορισμών, την υπογραφή του 3ου Μνημονίου και την ανάγκη νέας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών με όλες τις δυσμενείς συνέπειες για την ελληνική οικονομία και κοινωνία που βιώνουμε τώρα».

Σχετικά με την υπόθεση Παπασταύρου ο κ. Μητσοτάκης επισημαίνει πως αυτή εξακολουθεί να διερευνάται από τη Δικαιοσύνη και πως οποιαδήποτε τοποθέτησή του στο ζήτημα αυτό θα συνιστούσε παρέμβαση στο έργο της. «Σε αντίθεση με τη δική μου στάση πρέπει να καταδειχθεί η εμπαθής και αντιδεοντολογική συμπεριφορά του κ. Τσίπρα. Η στάση του πρωθυπουργού στην υπόθεση Παπασταύρου αποτελεί την επιτομή της παρέμβασης της εκτελεστικής εξουσίας στη Δικαιοσύνη. Προτού διαλευκανθεί πλήρως μια υπόθεση δεν μπορεί να προδικάζεται το αποτέλεσμα ούτε να διασύρονται πολίτες όσο τους καλύπτει το τεκμήριο της αθωότητας. Ειλικρινά διερωτώμαι τι θα κάνει ο κ. Τσίπρας αν ο κ. Παπασταύρου τελικά δικαιωθεί. Πως θα τον αποκαταστήσει; Οι μέθοδοι του κ. Τσίπρα εμφορούνται από μίσος για τους πολιτικούς του αντιπάλους, είναι ολοκληρωτικές και τριτοκοσμικές. Πάντως είναι απορίας άξιο για τον κ. Τσίπρα: Από τα 2.000 ονόματα της λίστας Λανγκάρντ γιατί έχει τόσο επιλεκτικό ενδιαφέρον μόνο για έναν; Ο κ. Παπασταύρου είναι η διαπλοκή της λίστας Λανγκάρντ;» διερωτάται ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ τάσσεται κατά της αύξησης των φόρων κάνοντας λόγο για «αναποτελεσματική, υφεσιακή και ατελέσφορη» πολιτική της κυβέρνησης ενώ υποστηρίζει πως χρειάζονται πολιτικές «στην αντίθετη κατεύθυνση με όσα πράττει η ιδεοληπτική και ανίκανη Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ» για να αναπτυχθεί η ελληνική οικονομία.

Αναφερόμενος στο προσφυγικό/μεταναστευτικό, υπογραμμίζει ότι «η κατάσταση παραμένει ανεξέλεγκτη, καθώς το Κράτος απουσιάζει». Χαρακτηρίζει «έκτρωμα» το νόμο για το προσφυγικό και εξηγεί: «Επιτρέπουν ελεύθερα την είσοδο παράτυπων μεταναστών στη χώρα. Ετοιμάζουν ένα πάρτι αδιαφάνειας με απευθείας αναθέσεις σε κολλητούς για τις δράσεις που απαιτούνται. Δεν καθιερώνουν τα κλειστά κέντρα παραμονής των παράτυπων μεταναστών, παραβιάζοντας όσα συμφωνήσαμε οι πολιτικοί αρχηγοί. Παραδίδουν τα πάντα στις ΜΚΟ, καταργούν κάθε έννοια αποτελεσματικότητας στο κράτος. Λύσεις, προφανώς, υπάρχουν. Αλλά αυτές θα πρέπει να αναζητηθούν μακριά από ιδεοληψίες, με υπεύθυνο σχεδιασμό και σε πλήρη και αγαστή συνεργασία με τους Ευρωπαίους εταίρους μας και τους Βαλκάνιους γείτονές μας».

Ο κ. Μητσοτάκης επαναλαμβάνει τη δέσμευσή του για ριζική ανανέωση του κόμματος κάνοντας λόγο ένα ανοιχτό κόμμα μελών με κανόνες και θεσμούς, με ισορροπημένη κατανομή εξουσιών, με οικονομική ανεξαρτησία και που θα διαχωρίζεται και κρατά σαφείς αποστάσεις από το κράτος ενώ αναφερόμενος στο ενδεχόμενο σχηματισμού ενός νέου πολιτικού φορέα από τους κκ Καρατζαφέρη και Μπαλτάκο τονίζει πως μπορούν εύκολα να ενταχθούν στην άκρα δεξιά. «Η Νέα Δημοκρατία είναι πράγματι η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη της Ελλάδας. Σε αυτήν ενώνονται όλοι οι πολίτες από τη λαϊκή δεξιά, την κεντροδεξιά, το κέντρο που θέλουν να φύγει η σημερινή ανίκανη κυβέρνηση μιας ανεύθυνης και τυχοδιωκτικής Αριστεράς. Οι αξίες και οι αρχές μας είναι γνωστές και μετουσιώνονται καθημερινά στον πολιτικό μας λόγο και την πολιτική μας πράξη. Όσοι πολίτες εμπνέονται από τα δικά μας ιδανικά της ελευθερίας και της αλληλεγγύης, έχουν θέση στη Νέα Δημοκρατία και είναι ευπρόσδεκτοι. Προφανώς τα άκρα βρίσκονται έξω από την δημοκρατική «ομπρέλα» της παράταξής μας. Αυτό είναι φυσικό, και αποτελεί και απαίτηση των μελών μας που αυξάνονται δυναμικά κάθε μέρα» τονίζει ο κ. Μητσοτάκης.