«Οι έντονες συζητήσεις των τελευταίων ημερών για την διάσωση της ευρωζώνης δεν είναι παρά μια νέα καταιγίδα που έρχεται κατά των λαών με απρόβλεπτες προς το παρόν συνέπειες».

Αυτό είπε σε συνέντευξη Τύπου η Αλέκα Παπαρήγα με αφορμή τις εξελίξεις στην Ευρωζώνη και κάλεσε τον ελληνικό λαό να μην κάθονται και να παρακολουθούν «με σταυρωμένα χέρια», αλλά να αντιδράσουν απέναντι στις ιμπεριαλιστικές και καπιταλιστικές δυνάμεις.

Εξέφρασε μάλιστα την ελπίδα «οι δύο επόμενες δεκαετίες να είναι δεκαετίες εξεγέρσεων και επαναστάσεων για την ανατροπή του συστήματος».

Όσον αφορά στο ευρωομόλογο, τόνισε ότι δεν είναι τίποτα παραπάνω «από τα απατηλά μέτρα διαχείρισης του καπιταλισμού», προσθέτοντας ότι το ΚΚΕ δεν υιοθετεί φάρμακα ενίσχυσης της καπιταλιστικής ανάπτυξης.

Ερωτηθείσα σχετικά με το ενδεχόμενο διεξαγωγής πρόωρων εκλογών, η κ. Παπαρήγα απάντησε ότι οι εκλογές, αν γίνουν, θα σηματοδοτήσουν την επιθυμία των επιχειρηματικών ομίλων για συνεργασία ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και για τον λόγο αυτό, τόνισε, είναι ανάγκη να γίνει ένα βαθύ ρήγμα στο πολιτικό σύστημα με την ενίσχυση του ΚΚΕ.