Συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ευάγγελο Αποστόλου και τον αναπληρωτή υπουργό, Μάρκο Μπόλαρη, είχε σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο πρωθυπουργός εξέφρασε την πρόθεσή του να συναντηθεί ο ίδιος με εκπροσώπους των αγροτών που παραμένουν στα μπλόκα αντιδρώντας στο σχέδιο της κυβέρνησης για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου αναφέρεται πως «η κυβέρνηση έχοντας την ίδια αγωνία με τον αγροτικό κόσμο για την παραγωγική ανασυγκρότηση και την προστασία του εισοδήματός τους, επαναλαμβάνει ότι ήταν και παραμένει ανοικτή στον διάλογο.

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την πρόθεσή του να συναντηθεί ο ίδιος με εκπροσώπους, που θα εκφράζουν αντιπροσωπευτικά τα αιτήματα των αγροτών».

Οι αγρότες, που αποφασίζουν σήμερα σε συνάντηση στα Τέμπη για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους, έχουν ζητήσει επανειλημμένως συνάντηση με τον κ. Τσίπρα προκειμένου να του εκφράσουν τις διαφωνίες τους αλλά και τα επιχειρήματά τους ενάντια στο Ασφαλιστικό.

Σε εξέλιξη η συνεδρίαση στα Τέμπη

Στο μεταξύ, εκπρόσωποι από 25 αγροτικά μπλόκα- από τη Θράκη μέχρι την Ηλεία- κτηνοτρόφοι και αλιείς ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του μπλόκου των Τεμπών και συμμετέχουν στη σύσκεψη που βρίσκεται σε εξέλιξη προκειμένου να συντονίσουν τον αγώνα τους για τη δικαίωση των αιτημάτων τους.

Νωρίτερα, καθώς οι αγρότες είχαν απευθύνει κάλεσμα και σε αυτοδιοικητικούς αλλά και σε εκπροσώπους φορέων -θέλοντας να υπογραμμίσουν το ευρύ κοινωνικό αγωνιστικό μέτωπο- τη συμπαράσταση στον αγώνα τους και τα δίκαια αιτήματα τους εξέφρασαν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, πολλοί δήμαρχοι από την Θεσσαλία και φορείς, οι οποίοι έσπευσαν στα Τέμπη.

agrotes2

Δυναμικό ήταν το «παρών» των κτηνοτρόφων οι οποίοι μάλιστα για να υπογραμμίσουν την παρουσία τους αλλά και την κρισιμότητα των προβλημάτων που απασχολούν τον κλάδο τους έχυσαν στο οδόστρωμα γάλα και έβαλαν φωτιά σε μπάλες με άχυρα.

agrotes1

Οι κτηνοτρόφοι έφθασαν στα Τέμπη με αγροτικά αυτοκίνητα με μαύρες σημαίες, κουδούνες ακόμη και δέρματα ζώων, ενώ κάποιοι φορούσαν κάπες και είχαν τις παραδοσιακές γκλίτσες. Μάλιστα ένας έκανε την εμφάνιση του και με άλογο.

agrotes4

Οι κτηνοτρόφοι συμμετέχουν στον αγώνα των αγροτών και δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσουν αν δεν δικαιωθούν τα αιτήματά τους.

agrotes3

Η συνεδρίαση των συντονιστικών επιτροπών των μπλόκων συνεχίζεται ενώ η κυκλοφορία στην Κοιλάδα εξακολουθεί να απαγορεύεται.

Έκλεισαν τα διόδια Ισθμού

Την ίδια ώρα, οι αγρότες της Κορινθίας από το μπλόκο της παλαιάς Σωληνουργίας, μετά την αυτοκινητοπορεία στην πόλη της Κορίνθου, έφτασαν στα διόδια Ισθμού, στο Καλαμάκι και έκλεισαν την εθνική οδό.

Από τις 14:40 περί τους 750 αγρότες με 450 τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα με πανό και μαύρες σημαίες έκλεισαν την εθνική οδό Αθηνών- Κορίνθου και έχει δημιουργηθεί ουρά αυτοκινήτων, ενώ από τις 15:00 έκλεισαν και το ρεύμα προς Κόρινθο.

Η τροχαία εκτρέπει την κυκλοφορία των οχημάτων προς Αθήνα από τον Ισθμό με παράκαμψη μέσω της παλαιάς εθνικής οδού έως περίπου τους Αγίους Θεοδώρους.