«Ο Τσίπρας θέλει οικουμενική, αλλά δεν τον αφήνουν οι παρατρεχάμενοι» δήλωσε σήμερα ο Βασίλης Λεβέντης σχολιάζοντας εκ νέου τα σενάρια για κυβέρνηση συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Λεβέντης επανέλαβε τα περί οικουμενικής κυβέρνησης ή κυβέρνησης συνεργασίας με τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας, επισημαίνοντας ότι ο ίδιος δεν ενδιαφέρεται να συμμετάσχει, όμως θα έδινε ψήφο εμπιστοσύνης.

Διευκρινίζοντας τις χθεσινές του δηλώσεις, στις οποίες αναφέρθηκε στο ρόλο του Κώστα Καραμανλή, είπε ότι έγινε παρανόηση. «Εγώ δεν είπα ότι ο Καραμανλής κινεί τα νήματα από το παρασκήνιο. Η αγωνία κάνει τον Καραμανλή να αισθάνεται ότι πρέπει να γίνει οικουμενική κυβέρνηση», διευκρινίζοντας ωστόσο ότι, δεν έχει μιλήσει με τον πρώην πρωθυπουργό.

Αναφερόμενος στο ζήτημα που έχει προκύψει από τις δηλώσεις του Υπουργού Επικρατείας, Αλέκου Φλαμπουράρη, από τις οποίες πλέκονται σενάρια για συνεργασία της Ένωσης Κεντρώων με την κυβέρνηση, ο κ. Λεβέντης επιβεβαίωσε ότι έχει βρεθεί με τον Αλέκο Φλαμπουράρη, τον οποίο «θεωρεί σώφρων» και τόνισε ότι «σε εμένα δηλώνει ότι οικουμενική δεν γίνεται, ότι πρέπει να μείνει ο Τσίπρας. Όσες συναντήσεις έχουμε κάνει με τον Φλαμπουράρη, ποτέ δεν μου είπε να συνεργαστούμε, να δώσω ψήφο στην κυβέρνηση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Λεβέντης ξεκαθάρισε ότι δεν θα ψηφίσει το Ασφαλιστικό, ενώ επανερχόμενος στο ζήτημα της κυβέρνησης συνεργασίας, απέκλεισε το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε αυτή Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ, γιατί «έχουν μεγάλη έχθρα με τον ΣΥΡΙΖΑ».

Ανέφερε μάλιστα ότι, «ένας βουλευτής του Ποταμιού με βρήκε και μου είπε να ρίξουμε την κυβέρνηση».

Σε ό,τι αφορά την εκλογή προέδρου στη Νέα Δημοκρατία, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων επανέλαβε τη στήριξή του στον Ευάγγελο Μεϊμαράκη, τον οποίο χαρακτήρισε «σώφρων άνθρωπο, που θα βοηθήσει στην οικουμενική».

«Ο Μητσοτάκης έχει κοντά του ακροδεξιά στοιχεία» σχολίασε για τον έτερο υποψήφιο.