Το ήρεμο κλίμα και οι χαμηλοί τόνοι της αποψινής συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας «μεταφέρθηκε» και στο στούντιο της τηλεοπτικής εκπομπής
«Ανατροπή».

Εκεί, καλεσμένοι του δημοσιογράφου Γιάννη Πρετεντέρη ήταν οι βουλευτές Άννα- Μισέλ Ασημακοπούλου, Γεράσιμος Γιακουμάτος, Μάκης Βορίδης, Θόδωρος Καράογλου και Γιάννης Κεφαλογιάννης οι οποίοι διατήρησαν τους χαμηλούς τόνους και συμφώνησαν, παρά τις μικρές αντεγκλήσεις, πως η ΝΔ πρέπει να πάει ενωμένη στην εκλογική διαδικασία όποτε τελικά κι αν αυτή γίνει.

Αναλυτικότερα, οι τοποθετήσεις των πέντε βουλευτών της ΝΔ έχουν ως εξής:

Άννα- Μισέλ Ασημακοπούλου: Οι Νεοδημοκρατές αισθάνονται απογοήτευση και οργή. Το σύστημα δεν λειτούργησε. Αυτό πήγε στραβά. Υπήρχε αστοχία και ανικανότητα. Δεν παρακολουθώ τα σενάρια πως κάποιος είναι από πίσω. Δεν μπαίνω σε σενάρια συνομοσιολογίας.

Γεράσιμος Γιακουμάτος: Ας τα βρουν Μεϊμαράκης – Σαμαράς. Ας πάρουν ο ένας τον άλλο τηλέφωνο για να τα βρουν. Το συνέδριο του κόμματος είναι κυρίαρχο αλλά το συντομότερο που μπορεί να γίνει είναι σε ένα τετράμηνο. Ο Σαμαράς έδωσε διαμαντένιο δαχτυλίδι στον Μεϊμαράκη ο οποίος ομόφωνα εκλέχθηκε αρχηγός από την Κοινοβουλευτική Ομάδα. Σήμερα, με την παραίτησή του εκτόνωσε την κατάστασή του. Η σημερινή συνεδρίαση ήταν ιστορική. Πλέον πρέπει να γίνουν οι εκλογές το συντομότερο δυνατό. Ακόμα και αν χρειαστεί να σημειώνουν τις ψήφους σε μπλοκάκι στο πόδι. Να γίνουν έστω και σε τεφτέρι να τελειώνουμε. Το κόμμα ανήκει στα εκατομμύρια των ψηφοφόρων του.

Μάκης Βορίδης: Δεν γίνεται να μην βγει κάποιος από τη ΝΔ να αναλάβει την ευθύνη για τα όσα έγιναν. Δεν μπαίνω σε παραφιλολογία. Μένω στα γεγονότα. Το πρώτο και σημαντικότερο γεγονός είναι πως η αναβολή της εκλογικής διαδικασίας ήταν καταστροφική για τη ΝΔ. Δεν πιστεύω πως ο κ. Μεϊμαράκης έκανε κάτι σκόπιμα. Τον είχαν ενημερώσει εσφαλμένα και είπε τα όσα είπε στη συνέχεια.  Δεν πιστεύω στα κόμματα – νεκροταφεία. Σήμερα πλέον δημιουργήθηκε ένα νέο τοπίο και το κόμμα πρέπει να πάει το συντομότερο δυνατό σε εκλογές.

Θόδωρος Καράογλου: Αναρωτιέμαι πως αυτοί που δεν μπόρεσαν να κάνουν σωστές εκλογές έχοντας στη διάθεσή τους δυο ολόκληρους μήνες, θα μπορέσουν να τις κάνουν σωστά σε δυο εβδομάδες. Καλό θα ήταν να επιστρέφαμε στο πριν. Να θεωρηθούν ως μη γενόμενες οι προσπάθειες για εκλογές και να πάει το κόμμα σε συνέδριο.  Η σημερινή διαδικασία πήγε εξαιρετικά καλά, κανείς δεν αμφισβήτησε τη διαδικασία και κρατήθηκαν χαμηλοί τόνοι. Βγήκαμε κερδισμένοι.

Γιάννης Κεφαλογιάννης: Βοήθησε το γεγονός ότι παραιτήθηκε ο κ. Μεϊμαράκης. Βοήθησε και το ότι οι υπόλοιποι υποψήφιοι πρόεδροι κράτησαν χαμηλούς τόνους. Θεωρώ πως το πάθημα θα γίνει μάθημα. Ελπίζω πλέον οι τέσσερις υποψήφιοι θα μιλήσουν πολιτικά.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.