Αυτή την ώρα επικρατούν πάρα πολλές φιλοδοξίες και στρατηγικές που αποτρέπουν τη διαμόρφωση ενός νέου μεγάλου πολιτικού κόμματος στο χώρο της κεντροαριστεράς, υπογραμμίζει ο πρώην βουλευτής και υπουργός επί κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, Χάρης Καστανίδης.

Μιλώντας στο Πρακτορείο fm, ο κ. Καστανίδης είπε ότι συνεχίζει ακόμα να πιστεύει, ότι δηλαδή τον Ιούλιο του 2010 η τότε κυβέρνηση Παπανδρέου έπρεπε να προσφύγει σε εκλογές και πρόσθεσε: «Εάν (σ.σ. η τότε κυβέρνηση) έπαιρνε τη συγκατάθεση του ελληνικού λαού είχε καλώς, αν όχι θα έπρεπε να υπάρξει μια νέα διαπραγμάτευση. Δυστυχώς τότε είχα πει πως δεν ξέρω αν η χώρα θα σωθεί με αυτές τις πολιτικές. Φοβάμαι ότι η Κεντροαριστερά για τα επόμενα πολλά χρόνια θα είναι διαλυμένη».

Σε ερώτηση, αν η αναφορά του ονόματος, από τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, στη διάρκεια των εγκαινίων της μονάδας απεξάρτησης στις φυλακές Διαβατών, αποτελεί πιθανή ταύτιση με την κυβερνητική πολιτική, ο κ. Καστανίδης σχολίασε λέγοντας: «Την αναφορά που έκανε ο πρωθυπουργός σε μένα σας παρακαλώ να μείνετε στην επίδειξη μιας αβροφροσύνης γιατί δεν συμβαίνει τίποτε άλλο, άλλωστε οι διαφορές μου με την ασκούμενη πολιτική από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι μεγάλες».

Σημείωσε ακόμη ότι παρά τις διαφωνίες και την αποχή του από την πολιτική θα κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει την ανασύσταση του χώρου της Κεντροαριστεράς.

Να σημειωθεί, ότι η αναφορά του πρωθυπουργού έγινε καθώς ο κ. Καστανίδης ήταν αυτός που ξεκίνησε τις διαδικασίες για τη δημιουργία της μονάδας στις φυλακές, με την ιδιότητα του υπουργού Δικαιοσύνης. «Η ολοκλήρωση τέτοιων έργων δεν είναι θέμα ιδεολογικών συγγενειών, όσο προσωπικών ευαισθησιών και συλλογικών ευαισθησιών μιας κυβέρνησης» σχολίασε ο πρώην υπουργός.