«Δεν θα λύσουν οι εκλογές τα οικονομικά προβλήματα, αλλά μία αποτελεσματική κυβέρνηση», δήλωσε χτες, σε συνέντευξη Τύπου στην Καλαμάτα, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ο οποίος πραγματοποίησε διήμερη περιοδεία στη Μεσσηνία (8 – 9 Αυγούστου 2015) συνοδευόμενος από το γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, Γιώργο Μπουλμπασάκο, μέλη της ΚΕ και τοπικά στελέχη.

«Αυτό που χρειάζεται ο τόπος είναι μία κυβέρνηση με υπουργούς ευρύτερης αποδοχής και κύρους, που θα γνωρίζουν τα θέματα, και τους οποίους θα επιλέξει ο εκλεγμένος πρωθυπουργός, αφήνοντας στην άκρη τα κριτήρια του “κομματικού πατριωτισμού”. Η ανανέωση του κυβερνητικού σχήματος δεν συνεπάγεται οπωσδήποτε και εκλογές- είναι απαραίτητη, σε κάθε περίπτωση, είτε γίνουν, είτε δεν γίνουν εκλογές», τόνισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, σημειώνοντας ότι «συζητούμε και πάλι για βουλευτικές εκλογές, τέταρτη φορά σε 3,5 χρόνια, και τρίτη φορά στις κάλπες το 2015».

«Αν, ωστόσο, προκύψουν ως αναπόφευκτες οι εκλογές, για λόγους εσωκομματικών διεργασιών του ΣΥΡΙΖΑ, η Δημοκρατική Αριστερά είναι έτοιμη ν’ ανταποκριθεί, ενώ είναι ανοιχτή για πιθανές συνεργασίες στο πλαίσιο μίας μεταρρυθμιστικής, δημοκρατικής, αριστερής και σοσιαλιστικής πολιτικής», κατέληξε ο κ. Θεοχαρόπουλος.