Βιέννη στηρίζει Αθήνα στις μεταρρυθμίσεις στη Δικαιοσύνη

Αυστριακοί εμπειρογνώμονες θα συνεισφέρουν στον εκσυγχρονισμό από 1η Σεπτεμβρίου


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
23:21
24/07/2015
Βιέννη στηρίζει Αθήνα στις μεταρρυθμίσεις στη Δικαιοσύνη
loading

«Χαίρομαι που οι Έλληνες ομόλογοί μας θέλουν να συνεργαστούν με την Αυστρία για να θέσουν σε σύγχρονες και βιώσιμες βάσεις το ελληνικό σύστημα Δικαιοσύνης», δήλωσε σήμερα στη Βιέννη ο υπουργός Δικαιοσύνης της Αυστρίας Βόλφγκανγκ Μπράντστετερ, ανακοινώνοντας ότι από την 1η Σεπτεμβρίου, Αυστριακοί εμπειρογνώμονες θα συνεισφέρουν στον εκσυγχρονισμό του τομέα της Δικαιοσύνης στην Ελλάδα, στο πλαίσιο ενός προγράμματος διάρκειας 22 μηνών.

Ο ίδιος εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι, με τη βοήθεια των Αυστριακών εμπειρογνωμόνων, το ελληνικό σύστημα Δικαιοσύνης θα μπορέσει να γίνει αποτελεσματικότερο και να υλοποιηθούν κατά τον καλύτερο τρόπο οι απαραίτητες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του αυστριακού υπουργείου Δικαιοσύνης, στην Ελλάδα σχεδιάζεται μια μακροπρόθεσμη αναδιάρθρωση των δικαστηρίων, και Αυστριακοί εμπειρογνώμονες πρόκειται να παράσχουν την υποστήριξή τους για την εκπόνηση και εφαρμογή των απαραίτητων διαρθρωτικών αλλαγών στον τομέα της Δικαιοσύνης. Σε αυτό συμπεριλαμβάνεται η ψηφιοποίηση των διαδικασιών, όπως και η εισαγωγής μιας σύγχρονης βάσης δεδομένων για την ταχύτερη διεκπεραίωση των δικαστικών υποθέσεων και τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας των δικαστηρίων.

Με την αυστριακή υποστήριξη θα επιδιωχθεί η εφαρμογή ευρωπαϊκών προτύπων και στην εκτέλεση των δικαστικών ποινών, με επίκεντρο κυρίως στο σύστημα αποφυλάκισης υπό όρους, και της επανένταξης στην κοινωνία.

Η Ελλάδα είχε κληθεί από την Ομάδα Δράσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης να επεξεργαστεί, σε συνεργασία με έναν Ευρωπαίο εταίρο, τις απαραίτητες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στον τομέα της Δικαιοσύνης, και η ελληνική κυβέρνηση είχε επιλέξει την Αυστρία για αυτό το πρόγραμμα, ύψους 1,1 εκατομμυρίων ευρώ, κάτι που ενέκρινε στη συνέχεια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ενώ το συντονισμό του προγράμματος στην Αθήνα, που θα διαρκέσει συνολικά 22 μήνες, αναλαμβάνει ο Αυστριακός δικαστής Γκιούντερ Βάλξχοφερ.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει