Κάθε προσπάθεια «σπίλωσης, εκφοβισμού, φίμωσης και πειθαρχικών διώξεων της ελεύθερης έκφρασης λειτουργών των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, απ’ όπου και αν προέρχεται» καταδικάζει κατηγορηματικά το ΠΑΣΟΚ.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, «στην Ελλάδα του 2015 όποιος μεταχειρίζεται μέσα και μεθόδους παλαιών και καταδικασμένων εποχών για να περιορίσει την ελευθερία των ΜΜΕ, το μόνο που πετυχαίνει είναι να ενισχύει τον αυταρχισμό και να πλήττει βάναυσα τους θεσμούς και τη Δημοκρατία».

Σημειώνεται πως με αφορμή καταγγελίες για μεροληπτική στάση που φέρονται να τήρησαν κατά την εβδομάδα που προηγήθηκε του δημοψηφίσματος της Κυριακής, το Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε πειθαρχικές διώξεις κατά δημοσιογράφων.

Οι διώξεις αφορούν στους Όλγα Τρέμη, Γιάννη Πρετεντέρη, Μαρία Σαράφογλου και Μανώλη Καψή από το Mega, Σταμάτη Μαλέλη και Νίκου Κονιτόπουλου, αρχισυντάκτη της εκπομπής του Κωνσταντίνου Μπογδάνου που δεν είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ, Άρη Πορτοσάλτε και Δημήτρη Οικονόμου από το ΣΚΑΪ και της Μαρίας Χούκλη από τον ΑΝΤ1.