Αισιόδοξος ότι θα υπάρξει συμφωνία μέχρι το τέλος του μήνα εμφανίστηκε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, προειδοποιώντας για «εθνική κρίση» στο αντίθετο σενάριο.

«Εγώ νομίζω ότι θα έχουμε συμφωνία. Με τους όρους τους όποιους καλύτερους για να αγωνιστούμε μετά για να τους διορθώσουμε. Αν δεν έχουμε συμφωνία θα πάμε σε εθνική κρίση», δήλωσε στον Real FM. Και συμπλήρωσε:

«Εγώ νομίζω ότι περίπτωση ρήξης δεν πρέπει να περνά από το μυαλό κανενός». «Δεν υπάρχει ρήξη, δεν υπάρχει περίπτωση να φύγουμε από την Ευρώπη, δεν υπάρχει περίπτωση να μείνουμε μόνοι μας, δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχουμε συμμάχους, να έχουμε άλλο νόμισμα, τον Ενβέρ Χότζα επί Αλβανίας. Δεν υπάρχουν αυτά. Άρα να δούμε που ακριβώς κάθεται η ισορροπία, εσωτερική και εξωτερική και έχει 3,5 χρόνια κυβέρνηση – κατά τη γνώμη μου και άλλα τέσσερα, 7,5 – να διορθώσει με κοινωνική πολιτική, ισότητα, δικαιοσύνη, όλα τα στραβά που έχουν διαμορφωθεί. Εκεί θα κριθεί στη διακυβέρνηση όχι στη διαπραγμάτευση», σημείωσε.