Η προσφυγή στις κάλπες θα ήταν απόδραση από τις ιστορικές ευθύνες αυτής της παράταξης και θα οδηγούσε την χώρα σε απρόβλεπτες περιπέτειες, τόνισε στην ομιλία του στο ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης.

Το πρόβλημα που διαχειρίζεται αυτή η κυβέρνηση είναι το αποτέλεσμα των «σκοτεινών» πλευρών της Μεταπολίτευσης που συσσωρεύτηκαν, επεσήμανε ο κ. Ραγκούσης.

Ο υπουργός Εσωτερικών είπε ότι από πέρυσι η χώρα βρέθηκε σε ένα σταυροδρόμι με τον ένα δρόμο να οδηγεί στην στάση πληρωμών, ενώ ο δεύτερος οδηγούσε στην διαχείριση του χρέους της χώρας, χωρίς όμως χρεοκοπία.

«Αυτή είναι η πραγματικότητα και δεν συνιστά εκβιασμό, ενώ όπως κι αν την βαφτίσεις ξεφεύγεις από αυτήν», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ραγκούσης, επισημαίνοντας ότι «δεν έχουμε άλλο δρόμο, παρά να βαδίσουμε μπροστά και σε καμία περίπτωση να κάνουμε πίσω».

Αναφορικά με το δημοψήφισμα ο υπουργός Εσωτερικών είπε ότι η σχετική νομοπαρασκευαστική προετοιμασία, για την οποία μίλησε ο πρωθυπουργός χθες στο άτυπο υπουργικό συμβούλιο, δεν συνδέεται με το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, καθώς ο σχετικός με το δημοψήφισμα νόμος θα προωθηθεί και θα ψηφιστεί τον Ιούλιο.

Ο κ. Ραγκούσης εξέφρασε την απόλυτη βεβαιότητά του ότι ο πρωθυπουργός εννοεί την διεξαγωγή δημοψηφισμάτων για μια σειρά ζητημάτων, τονίζοντας ωστόσο ότι η διεξαγωγή δημοψηφίσματος, πρώτον, είναι κάτι πολύ σοβαρό, και, δεύτερον, ότι για τη διεξαγωγή του υπάρχουν περιορισμοί από το Σύνταγμα αλλά και την λογική.

Οι συγκεκριμένοι περιορισμοί από το Σύνταγμα αναφέρουν πως δεν μπορούν να διεξαχθούν δημοψηφίσματα για δημοσιονομικούς λόγους.

Ερωτηθείς αργότερα από δημοσιογράφους για τον εκλογικό νόμο, ο κ. Ραγκούσης είπε ότι είναι έτοιμος εδώ και ένα χρόνο, ωστόσο δεν έχει ληφθεί απόφαση για την προώθησή του από τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση.