Νέο κύκλο επαφών με τους επικεφαλής της τρόικας, αρχίζει στην Αθήνα, σήμερα ή το αργότερο αύριο, ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο οποίος επιστρέφει από τις Βρυξέλλες, όπου συνεδρίασαν τα συμβούλια Eurogroup και Ecofin σήμερα το απόγευμα.

Στο τραπέζι των συζητήσεων παραμένουν η πλήρης εξειδίκευση των μέτρων του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012- 2015 (το οποίο περιλαμβάνει παρεμβάσεις ύψους 26 δισ. ευρώ), το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων και της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας ύψους 50 δισ. ευρώ και τα πρόσθετα μέτρα που απαιτούνται για το τρέχον έτος.

Σύμφωνα με παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, «παραμένουμε προσηλωμένοι στον στόχο μας σε σχέση με το 2011. Συνεχίζουμε το έργο μας».

Οι ίδιοι παράγοντες ανέφεραν, εξάλλου, ότι ενδέχεται ορισμένα από τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο να υλοποιηθούν νωρίτερα χρονικά, προκειμένου να καλυφθούν με τον τρόπο αυτόν οι πρόσθετες ανάγκες αύξησης των εσόδων και περιστολής των δαπανών για το τρέχον έτος.