«Ναι» στις αποκρατικοποιήσεις, αλλά με προσοχή λέει η υπουργός Εργασίας Λούκα Κατσέλη, τονίζοντας ότι «δεν πρέπει να περάσουμε από κρατικά σε ιδιωτικά μονοπώλια ή ολιγοπώλια, γιατί τότε θα ωφεληθούν μόνο κάποιοι λίγοι ιδιώτες». Η υπουργός υπογραμμίζει ότι κάθε περίπτωση πρέπει να εξεταστεί ξεχωριστά.

Μιλώντας στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», η Λ. Κατσέλη εξήγησε ότι δεν θα μπουν εισοδηματικά κριτήρια για το οικογενειακό επίδομα, στα επιδόματα προστασίας του παιδιού ή το επίδομα ανεργίας και προσθέτει πως «εισοδηματικά κριτήρια θα μπουν εκεί που χρειάζεται».

Δηλώνει ότι πάντα είχε εξαίρετη συνεργασία με την τρόικα και ίσως μερικοί δεν αντιλαμβάνονται ότι η συνεργασία χτίζεται μέσα από το διάλογο, την αντιπαράθεση ιδεών και τη σύνθεση απόψεων.

Η υπουργός δεν αποκλείει αλλαγές στο νόμο για τις επιχειρησιακές συμβάσεις, καθώς δηλώνει: «παρακολουθούμε τις εξελίξεις στην αγορά, την υλοποίηση του νόμου, και όπως πάντα, αν και όταν χρειαστεί προχωρούμε σε βελτιωτικές ρυθμίσεις». Ζητά αλλαγή στον ευρωπαϊκό μηχανισμό, καθώς θεωρεί ότι θα πρέπει να είναι πιο ανεξάρτητος από τις πολιτικές διεργασίες και να μπορεί να παρεμβαίνει στη δευτερογενή αγορά ομολόγων.

Σημειώνει ότι το μνημόνιο ήταν μονόδρομος τον περασμένο Μάιο και πως όταν χρειάζεται αναπροσαρμόζεται, ενώ σε ότι αφορά την αναδιάρθρωση τονίζει: «αν μιλάμε για πιθανή επιμήκυνση αποπληρωμής ή μείωση του κόστους δανεισμού, ύστερα από συμφωνία με τους δανειστές, κάθε λογικός άνθρωπος θα συμφωνήσει. Αν όμως μιλάμε για κούρεμα ή στάση πληρωμών, κάτι τέτοιο θα βοηθούσε μόνο τους κερδοσκόπους».