Θετική ψήφο θα δώσει τελικά η Ν.Δ. στη διάταξη που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και προβλέπει την αύξηση κατά 2,5 ώρες του εβδομαδιαίου ωραρίου στο δημόσιο.

Παρά τις ενστάσεις που εξέφρασε τις προηγούμενες μέρες, ο εισηγητής της Ν.Δ. Χρήστος Ζώης δήλωσε σήμερα στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή ότι το κόμμα του θα ψηφίσει την επίμαχη ρύθμιση, διατηρώντας ωστόσο τις επιφυλάξεις του για τις προβλέψεις του Υπουργείου Εσωτερικών ότι με την αύξηση του ωραρίου στο δημόσιο θα εξοικονομηθούν 45 χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Ο κ. Ζώης πάντως επιτέθηκε στο Γιάννη Ραγκούση, κατηγορώντας τον ότι εξαπέλυσε μια επικοινωνιακή καταιγίδα λέγοντας ότι η Ν.Δ. καταψηφίζει τη ρύθμιση.

«Δεν τοποθετηθήκαμε δογματικά αντίθετα στην αύξηση των ωρών εργασίας, όμως σας καλέσαμε να τεκμηριώσετε τους ισχυρισμούς σας, ποιο είναι το σχέδιο σας, ποια είναι η μελέτη που έχετε στη διάθεσή σας και κάνετε αυτές τις προβλέψεις», είπε ο βουλευτής της ΝΔ και πρόσθεσε:

«Δεν αντιλαμβάνομαι ποιο το νόημα της συζήτησης όταν η κυβέρνηση προσπαθεί ετσιθελικά να περάσει από ένα στάτους σε ένα άλλο. Σας είπαμε ότι λέμε όχι στις ατεκμηρίωτες προτάσεις, όχι στα πυροτεχνήματα και στον ετσιθελισμό, όμως εσείς εξαπολύοντας μια επικοινωνιακή καταιγίδα είπατε ότι η ΝΔ καταψήφισε. Πότε έγινε αυτό; Συζητήσαμε, ψηφίσαμε; εσείς διαμορφώσατε τη θέση μας».