Τροπολογία στο σχέδιο νόμου για την «Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση» προωθεί ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης, προκειμένου να ρυθμίσει θέματα που αφορούν στους εργαζόμενους στους ΟΤΑ α’ και β΄βαθμού.

Συγκεκριμένα, με την τροπολογία κατοχυρώνεται και νομοθετικά η κατά προτεραιότητα καταβολή των αποδοχών του προσωπικού ορισμένου χρόνου των δήμων και των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου αυτών, καθώς και του προσωπικού που απασχολείται σε υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα και πληρώνεται από τα ανταποδοτικά τέλη, ώστε να αποτρέπονται φαινόμενα καθυστερήσεων στην καταβολή των εν λόγω αποδοχών.

Επίσης, ρυθμίζεται η αναγνώριση προϋπηρεσίας για την βαθμολογική εξέλιξη του προσωπικού ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου που μεταφέρθηκε στους ΟΤΑ α βαθμού, ενώ προβλέπεται η υποχρέωση των δήμων και των περιφερειών να παρέχουν νομική υποστήριξη σε υπαλλήλους τους που διώκονται ποινικά, με εξαίρεση την περίπτωση εκείνη που η άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον τους αποτελεί συνέπεια καταγγελίας εκ μέρους της υπηρεσίας.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.