Tην άμεση τροποποίηση της «άδικης και ενδεχομένως αντισυνταγματικής διάταξης» που αφορά στη διάθεση σε αργία των αιρετών που καταδικάζονται πρωτόδικα για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, ζητάει ομόφωνα το Δ.Σ της ΤΕΔΚΝΑ (Τοπική Ένωση Δήμων & Κοινοτήτων Νομού Αττικής) υπογραμμίζοντας πως η στέρηση του αναφαίρετου δικαιώματος κάθε πολίτη, αλλά και του αιρετού να εξαντλήσει όλα τα νόμιμα ένδικα μέσα πριν να στερηθεί έστω και πρόσκαιρα το αξίωμα που του εμπιστεύθηκε η λαϊκή βούληση,είναι τουλάχιστον απαράδεκτή.

Για τους λόγους αυτούς το Διοικητικό Συμβούλιο της ΤΕΔΚΝΑ ομόφωνα αποφάσισε :

1)Να τροποποιηθεί το άρθρο 236 παρ.2α και 2β του Νόμου 3852/2010 και να θέτει σε αργία ο Ελεγκτής Νομιμότητας τους αιρετούς μετά την αμετάκλητη απόφαση των Δικαστηρίων για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος και εφόσον υπάρχει ρητή αναφορά στην απόφαση περί πρόκλησης οικονομικής βλάβης στο Δήμο κλπ.

2)Η ισχύς της παραπάνω διοικητικής ποινής να αφορά στην θητεία που διαπράττεται το αδίκημα ή σε κάθε περίπτωση σε θητεία που να αφορά στο χρόνο έκδοσης της αμετάκλητης απόφασης για το ίδιο αξίωμα εφόσον εξακολουθεί να υπάρχει.

3)Να συντομευτούν όλες οι προθεσμίες εκδίκασης των υποθέσεων και έκδοσης αποφάσεων σε όλα τα στάδια της Δικαιοσύνης που αφορούν τα παραπάνω αδικήματα.

Στο μεταξύ κατά πλειοψηφία, με αποχή της Αυτοδιοικητικής παράταξης που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ, συμπαρίσταται στον αιρετό περιφερειάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη.