Η κυβέρνηση δεν προτίθεται να καταργήσει τα ειδικά μισθολόγια διαβεβαίωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης, απαντώντας στις δηλώσεις του εκπροσώπου της ΝΔ, Γιάννη Μιχελάκη.

Ο κ. Ραγκούσης παρέθεσε αποσπάσματα από παλαιότερη συνέντευξή του, όπου ερωτηθείς τι θα γίνει με τους περίπου 300.000 υπαλλήλους (δικαστικοί, αστυνομικοί, καθηγητές πανεπιστημίων, διπλωμάτες) που αμείβονται με ειδικά μισθολόγια, απάντησε ότι «τα περισσότερα, αν όχι όλα τα ειδικά μισθολόγια, δεν μπορούν να καταργηθούν γιατί στη βάση τους στην πραγματικότητα αφορούν πολύ ειδικές κατηγορίες στελεχών της δημόσιας διοίκησης. Δηλαδή, για παράδειγμα, τον γιατρό δεν μπορείς να τον εξομοιώσεις με κάποιας άλλης ειδικότητας δημόσιο υπάλληλο».

Αναφερόμενος στο νέο μισθολόγιο, επισήμανε ότι «αυτό που θα κάνουμε είναι το μισθολόγιο στο δημόσιο να έχει ενιαία λογική. Άρα, ο γιατρός είτε είναι στο ΕΣΥ, είτε για παράδειγμα στους Δήμους, είτε είναι κάπου αλλού, να αμείβεται με τις ίδιες αποδοχές».

Νωρίτερα ο εκπρόσωπος της ΝΔ είχε εξαπολύσει επίθεση στην κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για διγλωσσία όσον αφορά το θέμα του μισθολογίου των στρατιωτικών.

Ο κ. Μιχελάκης επικαλέστηκε δηλώσεις του κ. Ραγκούση, αλλά και του Πάνου Μπεγλίτη, από τις οποίες, σύμφωνα με τη ΝΔ, διαφαίνονταν αντίθετες απόψεις για το θέμα.

Ο ίδιος ο κ. Μπεγλίτης εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τόνισε: «Ο κ. Μιχελάκης επιβεβαιώνει καθημερινά με τις δηλώσεις του ότι δεν λειτουργεί ως εκπρόσωπος τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά ως κατασκευαστής παραπληροφόρησης και προπαγάνδας».

Ανταπαντώντας ο Γιάννης Μιχελάκης τόνισε: «Εάν ο κ. Ραγκούσης και ο κ. Μπεγλίτης δεν θυμούνται τις δηλώσεις που κάνουν, είναι πρόβλημα δικό τους. Δεν μπορούν, όμως, να κατηγορούν ακόμη και για αυτό τη Νέα Δημοκρατία.

«Εκείνο που δεν απάντησαν και μένει να απαντήσουν είναι ένα: Τι ισχύει; Η δήλωση του κ. Ραγκούση (στις 15 Μαρτίου στο κεντρικό δελτίο της ΝΕΤ) που λέει ότι το ειδικό μισθολόγιο θα εφαρμοστεί και για ορισμένες κατηγορίες ενστόλων ή η χθεσινή δήλωση του κ. Μπεγλίτη (που βρίσκεται στην ιστοσελίδα του) που αποκλείει κάτι τέτοιο; Ποιος ξέρει την κυβερνητική πολιτική και ποιος εμπαίζει τους πολίτες;».