Με νέα ανακοίνωσή του ο κ. Παπαθανασίου απαντά στα αποτελέσματα του πορίσματος της εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση της Siemens. Το κείμενο της δήλωσης του πρώην υπουργού Οικονομικών έχει ως εξής:

«Οι αθλιότητες της πλειοψηφίας των μελών της Εξεταστικής Επιτροπής για τη Ζήμενς εις βάρος μου συνεχίζονται. Μέχρι πρότινος διέδιδαν σε όλα τα ΜΜΕ ότι θα αναφέρομαι στο πόρισμα διότι ευθύνομαι για την απομάκρυνση Ζορμπά και την θεσμική υποβάθμιση της Αρχής για τo ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Σημειώνω ότι δύο βουλευτές – μέλη της Εξεταστικής, προς τιμήν τους, οι κ.κ. Π. Οικονόμου και Δ. Παπαδημούλης με δημόσιες δηλώσεις τους επιβεβαίωσαν ότι αυτή ήταν η αιτιολογία της αναφοράς μου στο πόρισμα και ότι εγώ κακώς αναφέρομαι γιατί δεν είχα καμία εμπλοκή με την υπόθεση.

Μόλις αντιλήφθηκαν ότι ουδεμία συμμετοχή είχα στις παραπάνω αποφάσεις, δια της Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και μέλους της Εξεταστικής Επιτροπής, κας Τσόνογλου, ενημερώθηκα μέσω τηλεοπτικής εκπομπής στην οποία συμμετείχε (αυτά είναι τα νέα ήθη) ότι θα αναφέρομαι στο πόρισμα διότι, ενώ το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους από το Φεβρουάριο του 2009 είχε δώσει οδηγίες για ενέργειες που θα έπρεπε να κάνει το Δημόσιο, εγώ δήθεν ενήργησα λίγο πριν τις εκλογές του Οκτωβρίου του 2009.

Το ένα ψέμα αντικαταστάθηκε με ένα ακόμα μεγαλύτερο ψέμα. Διότι αν η Εξεταστική Επιτροπή είχε την ευαισθησία να με καλέσει, όπως και όφειλε να κάνει, θα ενημερωνόταν ότι η γνωμοδότηση του Ν.Σ.Κ. εκδόθηκε στις 24/02/2009 και την έχω αποδεχθεί από τις 13.03.2009. Επιπλέον από το Ν.Σ.Κ. και τις αρμόδιες υπηρεσίες έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την προάσπιση των συμφερόντων του Δημοσίου, τις οποίες παραθέτω αναλυτικά στον πίνακα που ακολουθεί.

Είναι σαφές ότι για όλες αυτές τις ανακρίβειες και τα όσα συκοφαντικά διαδίδονται εις βάρος μου η Εξεταστική Επιτροπή οφείλει να δώσει επιτέλους δημόσια εξηγήσεις».